Sao Vicente vaccinatie

Ga je op reis naar Sao Vicente, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Sao Vicente. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Sao Vicente en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Sao Vicente kan namelijk van gebied tot gebied in Sao Vicente verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Sao Vicente nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Sao Vicente.  

Informatie over Sao Vicente

Beste foto's & tips van Sao Vicente

'415388' door wisseschout '415388' door wisseschout

KaapverdiëSao Vicente

KaapverdiëSao Vicente

Strandwandeling

wisseschout

Na een hilarische openbaar vervoer rit komen we in Baia das Gatas waar we uitstappen en vervolgens een hele dag langs de kust wandelen [ en zwemmen] Deze dag zien we nul , nul toeristen en één local. Dus zwemmen kan best zonder toch ? De mist hangt mooi in de bergen en we lopen over wit en zwart zand en stukken lava. Regenwulpen en visarenden volgen ons. Een ideaal verblijf in de wintermaanden

'510356' door wisseschout '510356' door wisseschout

KaapverdiëSao Vicente

KaapverdiëSao Vicente

Een hele lange...stra

wisseschout

Met openbaar vervoer laten we ons naar Baia das Gantas brengen en starten daar onze lange strandwandeling met een volle rugzak met eten en drinken. Het is geen straf. De kustlijn is woest met zwarte lavavelden, witte duinen en een blauwe zee. Vogels en prachtige schelpen en een hele dag niemand te zien. Ons doel is een volgend dorpje waar we hopen terug te kunnen met een taxi of bus. Ook dat lukt, al moeten we wel een poos wachten. Maar we krijgen van de bewoners een stoel aangeboden dus na die wandeling was dat wel lekker

'416002' door wisseschout '416002' door wisseschout

KaapverdiëSao Vicente

KaapverdiëSao Vicente

Contrasten

wisseschout

Een hele lange strandwandeling [ 7 uur] langs een deel van de kust bracht ons verassingen zoals prachtige contrasten in zwart [ lavazand] en wit zand. Het groen van de planten en het blauw van de zee en lucht en ook nog zandsculpturen door erosie. Vogels [ visarenden, steltlopers, regenwulpen.]Allerlei kleuren koraal en schelpen en zelfs een klein meertje tussen de lavavelden op het strand. Ik kreeg er een bounty gevoel bij. Helemaal alleen langs dit mooie stukje kust.

Laat kaart zien