Sao Vicente image

Sao VicenteReviews

Sao Vicente
Kaapverdië
Khalkema

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Kaapverdië Sao Vicente
Sidonius was hier 31 Jan 2017
Sao Vicente is één van de Kaapverdische eilanden die zeker een bezoek waard zijn, voor een aantal dagen. De hoofdplaats Mindelo heeft een mooie haven, leuke restaurantjes en barretjes met veel live muziek. Hier waan je je in Braziliaanse sferen, vooral in de Carnavalstijd. Carnaval wordt in Mindelo uitbundig gevierd, het is een aanrader om in die tijd deze stad te bezoeken. Salamansa is een fotogeniek strand met een mix van wit zand en zwart lavazand, rotsen en duinen. Er staat een vrij sterke stroming maar je kunt er heel goed een prachtige strandwandeling langs de baai maken. Een stukje verderop bij Ponta Marigou zijn twee restaurantjes en kun je wel goed zwemmen. Voor een fabelachtig uitzicht kun je Monte Verde bezoeken, het hoogste punt van Sao Vicente (750 meter). Je volgt vanaf Mindelo een prachtige weg door de bergen. Men is op dit moment bezig om er een restaurantje of bezoekerscentrum te bouwen. Je hebt er een mooi zicht op Baía Norte, waar zich het strandleven van Sao Vicente afspeelt. Als je naar Kaapverdie gaat, neem dan Sao Vicente op in je programma. Januari t/m mei is een hele goede periode, met heerlijke zomerse temperaturen en een lekker windje. Vooral een aangename winterbreak.
Regio
 • Mindelo met leuke barretjes en live muziek
 • Braziliaans sfeertje
 • Fraaie vergezichten op Monte Verde
 • Mooie stranden bij salamansa en Baía Norte
 • Aangename winterbreak door het heerlijke weer
 • In een paar dagen heb je het eiland wel verke
Review geplaatst op 2017-03-07
8
Kaapverdië Sao Vicente
Sidonius was hier 31 Jan 2017
Dit review is tevens een tip. Want wat ik niet wist toen ik de reis naar Kaapverdië boekte was dat vooral in Mindelo uitgebreid carnaval wordt gevierd. Daar kwamen we achter toen we er waren, en we misten uiteindelijk op één dag de Grote Parade. Dus mijn tip is: ga je naar Kaapverdië, kies dan voor de carnavalstijd (als je van dat spektakel houd) en zorg dat je in Mindelo bent. In de week voorafgaand aan carnaval was er wel een kindercarnaval met optochten door de stad. Daarin liepen ook volwassenen met een verstandelijke beperking mee met hun begeleiders, een vrolijke boel. Zo proefden we toch iets van de sfeer. En overal livemuziek in de vele restaurantjes en barretjes. Dat is sowieso de sfeer in Mindelo. Een leuk stadje voor een paar dagen verblijf, en zeker in de carnavalstijd. Op het vliegveld zagen we op de TV schermen uiteindelijk de generale repetitie van de Grande Parade, een dag vóór de echte parade. En wat we zagen was een pure Braziliaanse show door de straten van Mindelo, met veren en al. Prachtig.
Regio
 • Gezellig stadje met veel restaurants en bars
 • Braziliaanse carnavalssfeer
 • Mooie ligging aan een baai met jachthaven
 • Heerlijk klimaat in februari
 • Geen
Review geplaatst op 2017-03-07
8
Kaapverdië Sao Vicente
Fransvdg was hier 30 Nov 2015
Sao Vicente is een vrij klein eiland. Maar omdat het openbaar vervoer buiten de hoofdstad heel beperkt is heb je daar wel een huurauto nodig om het eiland te verkennen. Of doe net als ik en neem contact op met Georgette Pires van Georgette’s Aqua Sport & Tours. Dan krijg je een privé rondleiding voor een schappelijke prijs. Zo bezocht ik de vulkaan in Calhau, prachtige stranden, het leuke dorpje Salamansa en het hoogste punt van Sao Vicente, de Monte Verde. Ook is het leuk om naar het strand van Sao Pedro te gaan. Daar kun je prachtig vliegtuig spotten vlak voor hun landing op de luchthaven. Een aanrader is het om daar over een steil pad langs de rotswand door te lopen tot de verlaten vuurtoren die je al van verre ziet staan. Maar het hoogtepunt van Sao Vicente is de hoofdstad: Mindelo. Daar vind je meerdere fotogenieke markten en een interessante visafslag. In Mindelo is ’s avonds bijna altijd wel ergens muziek te horen. De beroemde zangeres Cesária Évora kwam hier vandaan. Zij was zo populair dat de luchthaven naar haar genoemd is en ook dat ze is afgebeeld op een Kaapverdiaans bankbiljet. Haar repertoire doet me erg denken aan de Portugese fadomuziek. Als ik heel eerlijk ben is het naburige eiland Santo Antao landschappelijk veel mooier, maar Sao Vicente is levendiger. En je kunt er per vliegtuig rechtstreeks vanaf Schiphol komen. Een combinatiereis met deze twee eilanden vind ik echt een aanrader.
Regio
 • Mindelo is een levendige stad
 • Bezoek de markten en de visafslag
 • Zonzekere bestemming
 • Aanrader voor fadomuziek liefhebbers
 • Mooie stranden
 • Na een paar dagen heb je alles gezien
Review geplaatst op 2016-11-07