Sao Vicente malaria

Is er malaria in Sao Vicente en wat zijn de malaria gebieden Sao Vicente? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Sao Vicente, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Sao Vicente. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Sao Vicente verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Sao Vicente om te zien of jouw Sao Vicente reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Sao Vicente is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Sao Vicente

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Sao Vicente.  

Informatie over Sao Vicente

Beste foto's & tips van Sao Vicente

'415388' door wisseschout '415388' door wisseschout

KaapverdiëSao Vicente

KaapverdiëSao Vicente

Strandwandeling

wisseschout

Na een hilarische openbaar vervoer rit komen we in Baia das Gatas waar we uitstappen en vervolgens een hele dag langs de kust wandelen [ en zwemmen] Deze dag zien we nul , nul toeristen en één local. Dus zwemmen kan best zonder toch ? De mist hangt mooi in de bergen en we lopen over wit en zwart zand en stukken lava. Regenwulpen en visarenden volgen ons. Een ideaal verblijf in de wintermaanden

'510356' door wisseschout '510356' door wisseschout

KaapverdiëSao Vicente

KaapverdiëSao Vicente

Een hele lange...stra

wisseschout

Met openbaar vervoer laten we ons naar Baia das Gantas brengen en starten daar onze lange strandwandeling met een volle rugzak met eten en drinken. Het is geen straf. De kustlijn is woest met zwarte lavavelden, witte duinen en een blauwe zee. Vogels en prachtige schelpen en een hele dag niemand te zien. Ons doel is een volgend dorpje waar we hopen terug te kunnen met een taxi of bus. Ook dat lukt, al moeten we wel een poos wachten. Maar we krijgen van de bewoners een stoel aangeboden dus na die wandeling was dat wel lekker

'416002' door wisseschout '416002' door wisseschout

KaapverdiëSao Vicente

KaapverdiëSao Vicente

Contrasten

wisseschout

Een hele lange strandwandeling [ 7 uur] langs een deel van de kust bracht ons verassingen zoals prachtige contrasten in zwart [ lavazand] en wit zand. Het groen van de planten en het blauw van de zee en lucht en ook nog zandsculpturen door erosie. Vogels [ visarenden, steltlopers, regenwulpen.]Allerlei kleuren koraal en schelpen en zelfs een klein meertje tussen de lavavelden op het strand. Ik kreeg er een bounty gevoel bij. Helemaal alleen langs dit mooie stukje kust.

Laat kaart zien