Sao Vicente

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mooie stranden aan het Baía do Norte

Sao Vicente,
Kaapverdië


Als ik nu naar buiten kijk, hagel en regen, wilde ik wel weer even in Cabo Verde (Kaapverdië) zijn, met het heerlijke zomerse klimaat. Zoals hier op het eiland Sao Vicente met de mooie Baía do Norte met verschillende witte zandstranden en een helderblauwe zee.

Cabo Verde (de officiële naam) is een archipel die bestaat uit 13 eilanden waarvan er 9 bewoond zijn. Ze liggen in de Atlantische Oceaan, 600 kilometer ten westen van Senegal. Ze worden ingedeeld in de noordelijke bewoonde eilanden Santo Antao, Sao Vicente, Sao Nicolau, Sal en Boa Vista. Deze laatste twee worden door toeristen het meest bezocht voor een strandvakantie. Ze zijn vlak, hebben witte stranden en Tui vliegt er rechtstreeks naar toe. Santo Antao en Sao Vicente zijn m.i. mooier en interessanter qua landschap.

De andere groep zijn de zuidelijke bewoonde eilanden Maio, Santiago, Fogo en Brava. Santiago is het grootste met de hoofdstad Praia, Fogo is het prachtige vulkaaneiland.

De cultuur is een mengeling van Afrikaans en Portugees; de Portugezen ontdekten en bezetten de toen nog onbewoonde archipel in de 15e eeuw en brachten er slaven uit Afrika om te werken. In 1975 werd Cabo Verde onafhankelijk en voert officieel ook deze naam. De officiële taal is Portugees maar de voertaal is meer en meer het Creools (Kriolu). Cabo Verde is een ideale reisbestemming in de periode januari-mei, in november/december kunnen er flinke zandstormen zijn. Combineer dan meerdere eilanden omdat ze zo verschillend zijn.