Sal

Baby schildpad

Baby schildpad
Foto door : SLens
Elk jaar komen er honderden schildpadden aan op het strand van Sal om hun eieren te leggen. Een organisatie heeft toestemming van de overheid om de nesten die niet veilig liggen (qua overlevingskans) uit te graven en te verplaatsen naar een ander bescherm stuk strand. (Dit was bij ons hotel, Riu Funana & Garopa) Aangezien ze geen subsidie krijgen zijn te afhankelijk van toeristische bijdrage, wij zijn de avond/nacht na deze foto mee gegaan om schildpadden te zoeken die aan land komen, en onder andere deze babyschildpad vrij te laten. (Dit gebeurd 's avonds laat zodat hij het meeste kans heeft om niet gelijk ten prooi te vallen voor andere dieren)
Ook een erg bijzondere ervaring om schildpadden aan land te zien komen, en hun nest te maken. Aangezien je niet mag flitsen uiteraard hebben we hier geen duidelijke foto's van. Deze excursie kostte 25 euro p.p. en komt helemaal ten goede van deze goede organisatie!
0
3

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
3847
Geplaatst op
29 Sep 2014
Land
Bestemming
Sal
Laat kaart zien
 

3 reactie(s) bij "Baby schildpad"

 • profile image comment

  Wat super gaaf, na deze foto kan ik helemaal niet wachten tot Februari!

  Door Nonnentje • geplaatst op 2015-06-21 16:50:52
 • profile image comment

  Heerlijke foto!

  Door TresContent • geplaatst op 2014-09-29 20:16:54
 • profile image comment

  Bijzondere foto en gelijk een goede tip. Ik zou het schildpadje graag op het strand gezien hebben. Ik begrijp dat het daar te donker voor was.

  Door agrotewal • geplaatst op 2014-09-29 17:05:33

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.