Sal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tempting

Sal,
Kaapverdië


Op dagen zoals vandaag/gisteren denk ik met weemoed terug aan Eefje's en mijn zonvakanties. Ik ben meer van de rondreizen en Eefje van de strandvakanties. Niet dat ik het vervelend vind om op zonvakantie te gaan... in tegendeel, soms heerlijk om alles in ons kikkerlandje achter te laten en allen maar relaxen!

Vorig vorig jaar was het mijn beurt om een zonbestemming te kiezen. Het werd Kaapverdië en wat een fijne keuze! Ons resort was absoluut top en het weer was heerlijk. Elke dag maakte we een langere strandwandeling. Kaapverdië staat bekend om kilometerslange zandstranden. Over het algemeen zijn ze verlaten en dus zeer rustig, bij de resorts en badplaatsjes zijn ze wel wat drukker.

Het verbaasde ons beide dan ook waarom het strand grotendeels leeg was. Een antwoord hebben we nooit echt gekregen, maar wel kregen we de tip om altijd even aan de lokale bevolking te vragen of het veilig is om in de zee te zwemmen, i.v.m. het gevaar van onderstroom, maar ook kunnen er in de Atlantische Oceaan haaien zwemmen.

Dus wees waakzaam als je met een boot op zee zit, spring nooit zomaar in het heldere azuurblauwe water, hoe verleidelijk het er ook uitziet!