Kaapverdië

Duiken op Sao Vicente deel 2

eaglezmr2 was hier op 2017-09-30 Gepost op: 2018-04-12 1 reacties.
Maandag 18 september 2017
De eerste duik is weer in de buurt van de rots, helaas staat er ontzettend veel stroming en is het werken om onderwater vooruit te komen. Op een gegeven moment is het meer kruipen dan duiken. We zien nog wel een zwarte hengelaarsvis, hij is aan het vissen met de “hengel” op zijn kop. Veel tijd om het te bekijken is er niet want we proberen ondieper te komen om uit de stroming te raken.
Op een meter of 10 kunnen we op adem komen. In een gele spons zit een pijlkrab rustig te eten. Met zijn paarse schaartjes is hij druk in de weer en bij zijn mond heeft hij een soort kammetjes waarmee hij voedsel vangt. De meeste mensen zitten al door hun lucht dus tijd om weer op de zodiac te klimmen.
Voor de 2e duik varen we naar Cubic, de rosten hier hebben vierkante vormen. Gelukkig geen stroming en we kunnen rustig de bodem afzoeken naar leven. 2 lange sprieten steken uit een holletje en het blijkt een gigantische langoest te zijn. Ik maak een aantal close-ups van zijn ogen en hij is zo nieuwsgierig dat hij langzaam op me af komt lopen, met zijn sprieten tast hij de flitsers af en als hij nog geen 10 centimeter van mijn lens af staat hou ik het voor gezien en duik ik langzaam weg.
De flabellina slakjes kennen we nu wel maar eindelijk zie ik er een die op een uitstekend stukje koraal zit en niet op het zand. Nu kan ik een foto maken met een zwarte achtergrond, na wat testfoto’s en het aanpassen van de instellingen en flitsers heb ik hem er mooi op staan, na 10 minuten hangen er wel 3 andere fotografen om me heen die denken dat ik iets heel bijzonder heb gevonden, soms moet je gewoon even de tijd nemen voor het shot dat je in gedachten hebt en meestal pakt dat goed uit.
Het is vandaag 35 graden, lekker lui. Airco aan en fijn wat foto’s uitzoeken. Lotte ligt opgebaard in de zon maar ik verbrand hier levend dus ik blijf mooi binnen.
Rond 18:30 zakt de zon in de zee en cruisen we wat door de stad, ondertussen hebben we weer 2 lifters achterin zitten die met hun handen gebaren waar ze heen willen. Als eerste zetten we een aangeschoten kerel bij de kroeg af die de grootste schik heeft dat hij mee mocht rijden en de mevrouw loodst ons de wijk in waar we haar ook afzetten.
We eten bij een Italiaan. Carpaccio, pizza en een Italiaans ijsje. Daarna belanden we op een plein waar een orkest muziek van “The Godfather” film aan het spelen is, vals maar met dansende mensen. We drinken nog een paar biertjes en met 20km/h hobbelen we rustig naar ons huis, dit omdat bijna iedereen onverlicht de weg op gaat.
 
0
1

Foto's bij dit blog

Duiken op Sao Vicente deel 2
Alle blogs van eaglezmr2
 

1 reactie(s) bij "Duiken op Sao Vicente deel 2"

  • profile image comment

    En weer zo'n schitterende foto bij je blog, top vastgelegd!

    Door karinm • geplaatst op 2018-04-13 10:54:48

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.