Kaapverdië

Kaapverdië, Santo Antao deel 2

eaglezmr2 was hier op 2017-09-30 Gepost op: 2018-03-18 0 reacties.
Vrijdag 08 september 2017
Nieuwe duik dag. Na een half uur varen plonzen we onder bij “secret”. We zien een paar erg grote langoesten die bij elkaar zitten en met hun lange sprieten proberen ze te voelen wat mijn camera is. Meerdere murenes en alen en ook hier weer grote groepen vis die om ons heen cirkelen. We duiken onder een boog door welke mooi begroeid is met oranje en gele sponzen. Prachtig!
De volgende duik vindt plaats bij “critters walk”, ontzettend veel blauw paarse flabellina slakjes, jammer dat de macro lens er niet op zit, ook zien we meerdere andere slakjes, zeesterren en murenes.
Na het duiken rijden we wat rond in Porto Novo en wijken we van de hoofdweg af, al snel beseffen we ons dat de meeste mensen hier erg arm zijn, kleine vervallen huisjes en geen luxe te bekennen. Toch zijn ook hier de mensen weer erg vriendelijk en wat ons erg opvalt is dat de mensen er wel heel verzorgd bijlopen en dat de straten op wat bouwpuin na erg schoon zijn, geen rondslingerend afval.

Zaterdag 09 september 2017
Vandaag onze laatste duikdag op Santo Antoa. Lotte en ik zijn de enige duikers dus we kunnen een diepe duik langs een mooie wand maken bij “Parede Bitchon”. We duiken snel onder en op 38 meter diepte zweven we langs de wand en zien we een amberjack van een meter, met snelle bewegingen cirkelt hij om ons heen, een echt roofvis. Ondertussen is de stroming gedraaid en moeten we werken om voorruit te komen.
De laatste duik gaan we weer naar wish you were there, helaas zit de zusterhaai er niet meer maar dit wordt goed gemaakt door de hoeveelheid andere vissen, ik dacht dat we nu al wel veel hadden gezien maar deze duik overtreft alles. Omdat het erg hard stroomt rusten we af en toe even op de zandbodem en worden we zonder te overdrijven omringd door vele duizenden vissen.
Ik weet eigenlijk niet meer waar ik moet kijken en schiet rondom tientallen foto’s, dit wordt een duik om nooit meer te vergeten, en als cadeau kwam er nog een schildpad voorbij. Duiken op Santo Antao is een echte aanrader.
0
0

Foto's bij dit blog

Kaapverdië, Santo Antao deel 2
Kaapverdië, Santo Antao deel 2
Kaapverdië, Santo Antao deel 2
Kaapverdië, Santo Antao deel 2
Alle blogs van eaglezmr2
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.