Fogo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fogo image

Anders Kaapverdië: Fogo en Santa Antao

Fogo
Kaapverdië
LvanAmelsfort

Anders Kaapverdië: Fogo en Santa Antao

Hoewel de foto’s op de site van Sal en Boavista prachtig zijn, koos ik voor iets anders. Van Santiago naar Fogo, Sao Vincente en Santa Antao. Vooral Fogo en Santa Antao hebben veel indruk op me gemaakt.

Fogo is het eiland met een nog actieve vulkaan. Eind 2014 is deze uitgebarsten en de bewoners zijn weer opnieuw aan het opbouwen. Veel huisjes staan onder de lava. Dat is heftig om te zien maar, sorry, ook interessant en geeft een hele bijzondere wandelervaring. Je kunt de vulkaan op maar je kunt ook over de lava velden aan de voet wandelen. Geweldig! Wandel wel met een gids, zij kennen de gevaarlijke punten en weten wat de invloeden van bijvoorbeeld de wind zijn.

Santa Antao is een compleet ander eiland. Het ligt noordelijker en is veel groener. Je kunt prachtig wandelen door valleien met palmbomen tussen de door de bevolking verbouwde groente en fruit. Het is bergachtig en de uitzichten zijn fantastisch. Het plaatsje Ponta do Sol is een mooie stop en heeft een paar leuke restaurantjes.

Al met al kan ik de eilanden erg aanbevelen. Lekker weer, lekker eten (als je van vis houdt) en hele mooie natuur. Perfecte bestemming voor tijdens de grijze najaars en winter maanden in Nederland!