Boa Vista

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Boa Vista image

Kaapverdië Boa Vista

Boa Vista
Kaapverdië
Loonk87

Kaapverdië Boa Vista

Boa Vista...? Daar is toch niks te doen?? WAT EEN ONZIN! Ik ben van mening, mensen die dat zeggen hebben vast in het RIU gezeten en geen uitstapjes gemaakt.

Wij zelf zaten in Marine club. Een leuk klein appartementen hotel gelegen tegen een berg aan. elke dag mooie zonsondergang. kamers zijn ruim en goed eten. 1 km van Sal Rei of 3 euro met de taxi. Lopen in de avond kan, maar wel heel erg donker.
Het Riu is net een paleis zo groot, maar in de omgeving geen restaurant of cafe te bekennen. Je bent echt aangewezen op je hotel.

Tuurlijk, het eiland is klein en de excursies zijn een halve dag, maar authentieker dan dit ga je niet krijgen. Sal Rei is nog steeds niet toeristisch. Je vindt hier wel veel Senegalezen die wat willen verkopen. Maar maak een praatje met ze, maak ze duidelijk dat je geen interesse hebt in hun souvenirs en je bent er vanaf.
Ga vanaf Sal Rei strand lopen naar de strandtentjes en loop OVER de berg. Daar zwemmen elke dag meerdere Schildpadden. Ook waren er bij ons hotel regelmatig schildpadden te vinden. Helaas waren er geen walvissen.

Het woestijnzand dat in het midden van het eiland ligt is koud dat is zo apart.

Verder is Santa Monica nog een strand waar nu nog geen hotels staan. dit zou de aankomende jaren moeten gaan veranderen.

tip: houd je camera gereed in het vliegtuig. Je hebt vanuit het vliegtuig fantastisch uitzicht over het hele eiland. Ik had het helaas niet en heb spijt! Ondanks dat het niet het armste land van Afrika is,neem toch voor de kinderen spulletjes mee. Dat vinden ze super leuk. Bezoek ook de visafslag in Sal Rei. Geweldig om de vis binnen zien te komen en het onderhandelen van de bevolking.

1 ding ga wandelen en praat met de bevolking, dan ontdek je het echte Kaapverdië. Als je op je resort blijft heb je geen recht van spreken, dat je op Kaapverdië bent geweest.

Foto's

fe6ed.jpg
fe6ed.jpg
Loonk87
df868.jpg
df868.jpg
Loonk87
d36ac.jpg
d36ac.jpg
Loonk87

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Kaapverdië Boa Vista"

 • profile image comment
  Door Ivonne• geplaatst op 14 Dec 2013 | 19:57:12

  Hé, je bent terug en je hebt het zo te lezen prima naar de zin gehad. Mooi!
  groetjes,
  Ivonne

  Bericht aangepast op 08:12:15
 • profile image comment
  Door Vulture1960• geplaatst op 15 Dec 2013 | 07:03:33

  je hebt precies gevonden wat je zocht. Mooi verhaal!

  Bericht aangepast op 08:12:15
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 23 Dec 2013 | 15:00:26

  Leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent. Aanstekelijk verhaal.

  Bericht aangepast op 08:12:14