Vermijd deze plekken. Ga voor het Columbus-alternatief! image
Henk_en_Nel

Vermijd deze plekken. Ga voor het Columbus-alternatief!

Ben je die massa’s toeristen in Venetië of Barcelona ook helemaal zat? Treur niet, want voor enkele van de meest toeristische bestemmingen selecteerden wij van de redactie Columbus-waardige alternatieven.



Treviso is een prima alternatief voor Venetië (Foto: Reisreporter sjane)



Vergeet Venetië en ga naar Treviso of Padova!



Geen zin in de stinkende, overvolle straatjes van Venetië in Italië? Ga dan naar Treviso of Padova. Je vindt beide steden op 35 minuten rijden vanaf de bekende kustplaats. Met de trein of (huur)auto ben je er zo! Eenmaal aangekomen tref je dezelfde charme, pleinen en historische gebouwen, maar dan zónder de meutes. Zelfs de romantische grachten, weliswaar zonder gondels, ontbreken niet.



Columbus-tip: bezoek de dagelijkse markt op Prato Della Valle in Padova en neem in Treviso een kijkje in een lokale wijnwinkel.





Cinque Terre kan het aantal toeristen niet meer aan (Foto: Reisreporter CarryWilms)



Vergeet Cinque Terre en ga naar Tellaro!



Deze onontdekte parel in Italië is een perfect alternatief voor het populaire Cinque Terre in Italië. Skip deze vijf pittoreske en kleurrijke maar superdrukke dorpjes op een klif boven de Ligurische Zee liever ten faveure van ons alternatief: Tellaro. Dit dorpje op 46 kilometer afstand van Cinque Terre ademt dezelfde sfeer, maar het staat er niet bol van de toeristen. Vlieg op Pisa en stap dan op de trein of neem de (huur)auto.





Kies voor Porto in plaats van Barcelona (Foto: Reisreporter Daisy11)



Vergeet Barcelona en ga naar Porto!



Wil je wel naar de zon, maar hoef je niet per se de kunstwerken van Gaudí in het Spaanse Barcelona te bewonderen? Ga dan naar Porto in Portugal. Deze prachtige havenstad is immers véél minder druk. Je kunt er heerlijk wandelen door de smalle straatjes en aan de oevers van de Douro genieten van het uitzicht. Porto heeft zijn eigen vliegveld, dus dat is makkelijk. En goedkoop! 



Columbus-tip: neem een kijkje in één van de wijnkelders aan de overkant van de rivier in Vila Nova de Gaia. Hier kun je voor een paar euro verschillende oude portwijnen proeven.





Op Santorini worden nog maar 2,9 miljoen toeristen per jaar toegelaten (Foto: Reisreporter jamievanommering



Vergeet Santorini en ga naar Sikinos!



Santorini is een van de meest bezochte eilanden van Griekenland. Het kan de enorme toeristenstroom dan ook niet meer aan. Wij stellen daarom Sikinos aan je voor. Op dit kleine Griekse eilandje vind je dezelfde witte huisjes als op Santorini en Zakynthos. Bovendien is het strand er net zo mooi en de zee net zo blauw. Maar het mooiste is: omdat het toerisme er nog in de kinderschoenen staat waan je je nog op een authentiek Grieks eilandje. 





Op de Faeröer eilanden vind je meer rust dan in IJsland (Foto: Reisreporter JaccoenLaurie)



Vergeet IJsland en ga naar de Faeröer eilanden!



Deze eilandengroep in de Atlantische Oceaan hoort bij Denemarken en vormt een prima alternatief voor het steeds drukker wordende IJsland. Het klimaat op de Faeröer eilanden is bijna identiek. Met een overstap in Denemarken vlieg je naar het eiland Vágar. Vanuit daar kun je met een huurauto of lopend de eilanden en hun prachtige natuur ontdekken.



Columbus-tip: ga op dagtocht naar het afgelegen vogeleiland Mykines en begeef je tussen de vele papegaaiduikers.





Kies voor veelzijdig Kaapverdië in plaats van de Seychellen (Foto: Reisreporter stefanborkos)



Vergeet de Seychellen en ga naar Kaapverdië!



Heb je geen zin in stelletjes op huwelijksreis op de Seychellen, maar wil je wel lekker bijkomen op het strand? Overweeg dan Kaapverdië. Deze eilandengroep voor de westkust van Afrika heeft echter nog veel meer te bieden. Zo vind je op de eilanden Maio en Sal niet alleen dezelfde witte stranden als op de Seychellen maar kun je op de andere eilanden ook fantastisch bergklimmen, wandelen, snorkelen en duiken. Vanaf Amsterdam vlieg je rechtstreeks naar Sal of Praia.





Bezoek de Incaruïnes van Choquequirao (Foto: Reisreporter dinike)



Vergeet Machu Picchu en ga naar Choquequirao!



Tegenwoordig moet je van tevoren een gids boeken om een van de 912.000 gelukkigen per jaar te zijn die de vijftiende-eeuwse Incaruïne Machu Picchu in Peru mogen bewonderen. Maar staar je niet blind want er zijn méér Incaruïnes. In het Choquequirao Acheological Park, bijvoorbeeld, vind je hetzelfde prachtige bergachtige landschap als bij Machu Picchu. Maar de massa’s toeristen hebben er hun weg nog niet naar gevonden. De reis naar Choquequirao duurt echter iets langer. Je kunt de bus nemen in de richting van Abancay en na drie uur uitstappen bij Cachora. Vanaf daar is het maar liefst 27 kilometer hiken. 



Columbus-tip: begin vroeg op de dag met lopen, het kan in de middag namelijk erg warm worden.