Abidjan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Visuele ervaring

Abidjan,
Ivoorkust


Een hele leuke aanvulling en een absolute aanrader op de 'standaard' reisboeken vind ik de 'graphic novel' (strip) AYA de Yopougon. Op een hele leuke manier wordt het wel en wee weergegeven van het leven in een volksbuurt (Yopougon) in Abidjan aan de Ivoorkust. Marguerite Abouet die het geschreven heeft (samen met de tekenaar Clément Oubrerie ), is zelf geboren in Abidjan en het verhaal is deels gebaseerd op haar jeugd. Al met al geeft het volgens mij (hoewel ik er nooit geweest ben) een aardig beeld van het gewone dagelijkse leven van de middenklasse in de Ivoorkust . De auteurs hebben dan ook een eerlijk beeld van Afrika willen schetsen en gaan daarbij geen moeilijk onderwerp uit de weg (Polygamie, dromen van het westen, business à l'Africaine, rijk versus arm, homo zijn in Afrika etc.)
Al met al heerlijk om te lezen...bijna hoor je de geluiden, ruik je de afrikaanse geuren terwijl je leest oftewel waan je je weer even terug in Afrka.
Er zijn inmiddels 2 delen verschenen welke voor 14,95 per deel te koop zijn bij de betere boekhandel....of gewoon te bestellen via bijv. bol.com (ISBN10: 9024526795 en ISBN10: 9024528275)
Deel 3 verschijnt dit jaar nog...en ik kan er niet op wachten!