Centraal Guinee beste reistijd

Het weer in Centraal Centraal Guinee /h3>

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Centraal Centraal Guinee te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Centraal Centraal Guinee? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Centraal Centraal Guinee

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Centraal Guinee:


Een beetje stof moet je zeker voor lief nemen, wil je in de beste maanden – december tot en met maart – van Centraal Guinee meepakken. Het is namelijk juist de Harmattanwind uit de Sahara die voor de droge warme dagen en koelere avonden zorgt. Zonder zand, maar met stromende regen die veel weg heeft van een ware zondvloed, reis je tussen juni en september. Met gesloten wegen en alle andere natte ongemakken kun je deze periode echter beter overslaan. 


Reisadvies
Voor Centraal Guinee geldt een negatief reisadvies (november 2009).

Feestdagen
26 januari Dag van de Republiek, 15 augustus Onafhankelijkheidsdag, 2 oktober Viering Geboortedag Mahatma Gandhi.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Centraal Guinee

Beste foto's & tips van Centraal Guinee

'429058' door enroute2 '429058' door enroute2

GuineeCentraal Guinee

GuineeCentraal Guinee

Wijze mannen

enroute2

Wij woonden een ceremonie bij in in Gemerambi in Guinee, een traditioneel dorpje gelegen in een mooi heuvelachtig landschap. Dit ging gepaard met lange gebeden en toespraken, gevolgd door een groot feest. Een bijzondere belevenis die ik niet gauw zal vergeten, maar vooral deze mannen die in mijn ogen een enorme kracht en wijsheid uitstralen, hebben grote indruk op mij gemaakt. (scan)

'340031' door enroute2 '340031' door enroute2

GuineeCentraal Guinee

GuineeCentraal Guinee

Stoofpot

enroute2

Deze foto is gemaakt in het dorpje Gèmerambi, wat betekent 'achter de rots'. Het ligt in een prachtige heuvel- en rotsachtige omgeving met mooie vergezichten. Hier is een van de vrouwen te zien, bezig met de voorbereiding van het eten voor een ceremonie die we hebben bijgewoond. Zelf hebben we onderweg stokbrook, houtskool, water en andere zaken ingekocht om een bijdrage te leveren. Langs het dorp stroomt een riviertje waarlangs de mannen en vrouwen aparte wasplaatsen hebben. Echt relaxed badderen is er als enige blanke dan niet bij, veel hilariteit en de grootste lol.

Laat kaart zien