Centraal Guinee

Het centrale deel van Centraal Guinee wordt voornamelijk gedomineerd door de prachtige natuur van de Fouta Djalon, met La Dame de Mali als letterlijk hoogtepunt. Vanaf de top van de 1573 meter hoge berg heb je een schitterend uitzicht en met helder weer kun je zelfs Senegal en Mali zien liggen.

Informatie over Centraal Guinee

Beste foto's & tips van Centraal Guinee

'429058' door enroute2 '429058' door enroute2

GuineeCentraal Guinee

GuineeCentraal Guinee

Wijze mannen

enroute2

Wij woonden een ceremonie bij in in Gemerambi in Guinee, een traditioneel dorpje gelegen in een mooi heuvelachtig landschap. Dit ging gepaard met lange gebeden en toespraken, gevolgd door een groot feest. Een bijzondere belevenis die ik niet gauw zal vergeten, maar vooral deze mannen die in mijn ogen een enorme kracht en wijsheid uitstralen, hebben grote indruk op mij gemaakt. (scan)

'340031' door enroute2 '340031' door enroute2

GuineeCentraal Guinee

GuineeCentraal Guinee

Stoofpot

enroute2

Deze foto is gemaakt in het dorpje Gèmerambi, wat betekent 'achter de rots'. Het ligt in een prachtige heuvel- en rotsachtige omgeving met mooie vergezichten. Hier is een van de vrouwen te zien, bezig met de voorbereiding van het eten voor een ceremonie die we hebben bijgewoond. Zelf hebben we onderweg stokbrook, houtskool, water en andere zaken ingekocht om een bijdrage te leveren. Langs het dorp stroomt een riviertje waarlangs de mannen en vrouwen aparte wasplaatsen hebben. Echt relaxed badderen is er als enige blanke dan niet bij, veel hilariteit en de grootste lol.

Laat kaart zien