West Ghana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Ghana image
West Ghana image West Ghana image

West Ghana

West Ghana
Ghana
Ciske

Uitstapjes en feestelijkheden!

We gaan naar de markt in Takoradi en het is er een drukte van jewelste , toeterende auto's mensen die vanalles roepen , heel veel kleurrijk geklede vrouwen die alles op hun hoofd dragen,  het is een prachtig schouwspel . We moeten vandaag de huwelijkskleding van mijn broer uit gaan zoeken . Mijn toekomstige schoonzusje heeft me haar trouwjurk laten zien en vertrouwd op mij dat ik voor mijn broer de bijpassende broek blouse en schoenen zal vinden en dat doen we dan ook wij zijn tevreden hopelijk m'n schoonzusje ook . We struinen door de stad en over de markt en af en toe maak ik (meestal stiekem) een foto. 

Als we dan weer terug keren in ons eigen paradijsje aan het strand is de rust snel weer terug , we doen hier niet veel meer dan relaxen,  lezen , eten en een biertje drinken en ik had niet gedacht dat ik hier aan zou kunnen wennen maar ik moet zeggen het valt niet tegen !!

Net als iedere nacht moeten we een keer op om naar de wc te gaan want die biertjes moeten er op een of andere manier toch weer uit . Als we weer in bed liggen en de klamboe aan alle kanten dicht gestopt hebben kunnen we weer gaan slapen , het is stikdonker als ik ineens iets over mijn hand voel lopen........ik pak de zaklamp die naast het kussen ligt ( die ligt er standaard omdat er vaak 's nachts geen stroom is ) . Aaaaah er loopt een dikke kakkerlak door ons bed , we proberen hem te vangen maar die rotbeesten zijn zo snel dat ik maar besluit om zo snel mogelijk onder die ik klamboe uit te komen ! Mijn man zit op z'n knieën op bed om dat beest te vangen ( iemand moet het tenslotte doen ) ik geef aanwijzingen vanaf een afstand en zeg hem maar het laken erover heen te gooien en dat lukt , de kakkerlak gaat met laken en al naar buiten en wij kunnen nadat we de klamboe hèèl goed dicht gestopt hebben weer gaan slapen en in mijn dromen trekken hordes kakkerlakken aan mij voorbij. 

We besluiten een paar dagen weg te gaan richting grens met Ivoorkust , het heeft de afgelopen nacht ontzettend hard geregend dus op alle zandwegen staan grote poelen met water , we moeten zeker een uur over zandwegen voordat we op de verharde weg komen . We hebben het coltje van de eigenaar van ons resortje geleend en dat is niet zo geschikt om over deze wegen te rijden dus het moet allemaal heel voorzichtig en in een ogenblik van onoplettendheid zitten we dus vast in een greppel . We springen snel uit de auto voordat hij nog verder wegzakt in de modder. Met veel vooruit en achteruit zetten en duwen komen we uiteindelijk toch uit de modder , we rijden verder en als we op de verharde weg zijn komen we erachter dat we de bumper helemaal los hebben hangen.  Telkens als we over een hobbel of door een gat rijden moeten we even stoppen om de bumper weer op z'n plaats te duwen , uiteindelijk bereiken we laat in de middag Nzulezu waar we een overnachting boeken . Hier bevindt zich steelvillage een dorpje van 500 inwoners die wonen in huisjes gebouwd op palen , we moeten eerst een uur met de kano ( zelf peddelen ) om er te komen. De mensen kunnen hier geen kant op het hele dorp is misschien 25 bij 50 meter.  De zoon van de chief vertelt ons vanalles over het dorp er is een klein schooltje maar er is geen geld om leraren te betalen als ze geld hebben komt er ook een leraar . We lopen nog wat rond , laten een donatie achter en vertrekken weer in onze kano naar het vaste land. We besluiten om het maar bij een overnachting te houden en terug te gaan naar Butre omdat de auto het hoogstwaarschijnlijk niet zal gaan halen tot aan de grens , de bumper wordt met touwen aan de auto vastgebonden en te terugreis kan weer beginnen. We gaan nog even naar Aguna naar de markt waar ik samen met mijn schoonzusje inkopen ga doen, heerlijk om te zien dat gehandel en hier is het verschil met Azië ook weer groot,  in Azië gaat het er over het algemeen heel rustig aan toe terwijl hier iedereen tegen elkaar staat te schreeuwen het lijkt schelden maar ik ben er ondertussen achter dat dat hun manier van onderhandelen is .

Op zondag is mijn man jarig en dat is het personeel hier ter oren gekomen dus verwachten ze een feestje , oké maar dat doen we dan maar

 's avonds eerst gaan we een strandwandeling maken en op de terugweg moeten we nog bij een dorpje langs om een geit uit te zoeken die de dag voor de bruiloft geslacht moet worden . Er worden wat geiten bekeken en de keuze valt op een "he-goat , that's better than the she-goat " !!!!

'S avonds heeft de kok op ons verzoek een visschotel klaar gemaakt , een enorme schotel en overheerlijk met red fish , tonijn en kreeft , dan wordt er een kampvuur gemaakt op het strand waar we met z'n allen omheen gaan zitten , de trommels worden tevoorschijn gehaald en we hebben een hele gezellige avond met Afrikaanse zang en dans .

"Time fly's when you're having fun " en inderdaad er is alweer een week voorbij, op naar de voorbereidingen van het bruiloftsfeest .

Laat een reactie achter

4 reactie(s) bij "Uitstapjes en feestelijkheden! "

 • profile image comment
  Door Schenkel• geplaatst op 19 Feb 2015 | 15:31:20

  Wat een mooi verhaal en apart dat je broer daar gaat trouwen.En dat met die kakkerlak heb ik ook ooit eens mee gemaakt helaas geen oog meer dicht gedaan.

  Bericht aangepast op 08:13:55
 • profile image comment
  Door Vulture1960• geplaatst op 20 Feb 2015 | 12:31:27

  Mooi zo om mee te genieten van alle voorbereidingen voor die bruiloft! Wel een hele bijzpondere ervaring. Ben benieuwd naar het vervolg

  Bericht aangepast op 08:13:55
 • profile image comment
  Door Zandkorrel• geplaatst op 21 Feb 2015 | 10:13:56

  Ben benieuwd naar het vervolg!

  Bericht aangepast op 08:13:55
 • profile image comment
  Door TravelGoom• geplaatst op 22 Feb 2015 | 15:57:02

  Dat gaat een mooie ervaring worden. Ouderwets trouwens: de man die de kakkerlak moet vangen... ((o:

  Bericht aangepast op 08:13:55