West Ghana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Ghana image
West Ghana image West Ghana image

West Ghana

West Ghana
Ghana
Ciske

Kennismaking met Ghana en de Afrika-cup !

We worden afgehaald door mijn broer en zijn vriendin in een warm Accra , tegenover het vliegveld is een barretje waar we ons eerste Afrikaanse biertje drinken en de Afrika cup is op tv. Ghana wint op dat moment de kwart finale . De eerste dag verkennen we Accra waar we een sloppenwijk bezoeken en een vuurtoren beklimmen. We verbazen ons over de mensen zo trots en oprecht en zo ontzettend vriendelijk. In de volgende dagen bezoeken we Kakun NP waar we een canopywalk maken dat hangbruggen die gespannen zijn hoog tussen de toppen van de bomen en van platform naar platform leiden. Een paar Russen die met ons meelopen krijgen het een beetje benauwd die gaan bijna kruipend over de bruggen het is een komisch tafereel om te zien . We bezoeken ook nog een krokodillen farm en strijken dan neer op ko sa beach dat gerund wordt doof twee Nederlandse stellen , hier relaxen we een paar dagen en kijken naar de halve finale Ghana -equatorial Guinee 3-0 dus op naar de finale.

Als we in Butre aankomen waar mijn broer woont wanen we ons in het paradijs , ons thuis zal de komende weken een huizje op het strand zijn onder de wuivende palmbomen.
De tweede avond is het dan eindelijk zover de finale , we gaan naar een beach barretje een hutje op palen waar we met ong. 30 gespierde Ghanezen , vrouwen met kinderen in een draagdoek op de rug , een stel honden , katten en een paar kippen klaar zitten voor de wedstrijd . Het is een wedstrijd als Nederland-Duitsland alleen moeten qua kleuren even schakelen want wij zijn nu natuurlijk voor Ghana en die hebben witte shirts en Ivoorkust heeft oranje shirts . De eerste helft blijft het 0-0 de mannen roepen vanalles en het wordt steeds warmer in het barretje in de tweede helft kruipt er een klein jongetje bij me op schoot en vlijt zich in m'n armen , nog warmer maar wel gezellig . Het blijft 0-0 dus er komt verlenging , ondertussen joelen de mannen en wij joelen mee , het jongetje valt in mijn armen in slaap maar dat mag de pret niet drukken.  Nog geen doelpunt dus komen er penalty's , de moeder van het jongetje neemt het kind uit mijn armen want die voelt de bui al aankomen en ja hoor de eerste penalty gaat er in en iedereen is door het dolle heen ik denk nog even nu gaan we met z'n alle door de vloer en vooral als Ivoorkust dan mist gaat het dak eraf . Bij de tweede penalty gaat het precies het zelfde dus die cup is in de pocket maar dan mist Ghana de derde en de vierde en Ivoorkust niet , de laatste missen ze allebei dus is het 2-2 . Zenuwslopend is het om en om penalty schieten en ze missen allebei niet ........ todat de keeper van Ghana de zesde penalty mist en Ivoorkust raak schiet . Over en uit , even is het stil in het barretje maar in nog geen minuut roept er een " maybe next time " en iedereen lacht weer . Dit is toch niet te geloven,  mijn man en mijn broer vinden het erger dan de bevolking hier , daar kunnen wij in Nederland nog wat van leren. 

Over een ding zijn we het unaniem eens het is wat we de eerste week gezien hebben een mooi land met een geweldig vriendelijke bevolking. 





Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Kennismaking met Ghana en de Afrika-cup !"

 • profile image comment
  Door Vulture1960• geplaatst op 11 Feb 2015 | 13:24:37

  geniet ervan, mooi om mee te maken

  Bericht aangepast op 08:13:55
 • profile image comment
  Door Jeannette• geplaatst op 11 Feb 2015 | 20:19:31

  heel leuk verhaal vers van de pers

  Bericht aangepast op 08:13:55
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 14 Feb 2015 | 18:17:01

  Veel plezier nog. Leuk om jullie belevenissen te lezen.

  Bericht aangepast op 08:13:55