Oost Ghana

Eastern is een zuidoostelijke administratieve regio van Oost Ghana. In deze regio ligt het Voltameer, waar je perfect kunt wandelen, watervallen kunt beklimmen en kunt genieten van de mooie omgeving. In de omgeving ligt het Digya National Park.

Informatie over Oost Ghana

Beste foto's & tips van Oost Ghana

'425535' door enroute2 '425535' door enroute2

GhanaOost Ghana

GhanaOost Ghana

Wie is de BOB?

enroute2

Met dit zonnige plaatje uit een eerdere reeks van Ghana, waar wij straks een poosje vertoeven, neem ik even afscheid van jullie. Dit is een eiland in de monding van de Volta rivier, waar het zelf stoken van sterke drank een specialiteit is en de vriendelijke bewoners leiden je graag rond om het proces daarvan te laten zien. Je kunt daar ook logeren en het is er heerlijk rustig, want gemotoriseerd verkeer kennen ze daar niet. Overleggen wie de BOB is, daar hebben ze natuurlijk helemaal nog nooit van gehoord.

'434984' door enroute2 '434984' door enroute2

GhanaOost Ghana

GhanaOost Ghana

Atsiekpoe

enroute2

Toen wij op onze doorreis naar het oosten van Ghana een kort bezoek brachten aan Atsiekpoe was er op dat moment niet veel te zien. De tocht er naartoe vonden we wel heel leuk, vooral de heerlijke oversteek met de kanotaxi over de Volta rivier naar dit afgelegen Ewe dorpje waarbij we deze visser passeerden op jacht naar tilapia en zoetwatergarnalen. Maar het bedrijvige dorpsleven ervaar je zeker als je daar een paar dagen verblijft, en dat kan heel makkelijk want er is een traditionele lodge waar gasten kunnen logeren.

'429949' door enroute2 '429949' door enroute2

GhanaOost Ghana

GhanaOost Ghana

Speelkwartier

enroute2

Van Keta oostwaarts naar Aflao rijd je een heel stuk over een smalle landstrook tussen de Keta Lagoon en de oceaan (de Golf van Guinee). Daar passeerden we het plaatsje Adina en zagen we een schooltje tussen de palmbomen liggen vlak tegen het strand aan, waar de kinderen net uitwaaierden om te pauzeren. Is dat geen mooie plek voor een speelkwartier?

Laat kaart zien