Noord Ghana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Ghana image

Mole National Park, wildlife in Ghana

Noord Ghana
Ghana
M0rtijn

Mole National Park, wildlife in Ghana

In Accra begonnen, en na iets meer dan een week aangekomen in het bekendste nationale park van Ghana: Mole National Park. Ghana heeft vooral veel regenwoud, dus als je graag wat groot wild wilt zien moet je daar heen want het is iets opener bos. Je kan een walking safari doen of met de auto rond rijden, en we hebben het allebei gedaan. Lopen bleek veel beter én leuker te zijn. Je loopt door het bos met een gids en je komt langs veel herten, buffels, olifanten en apen. Geweldig om op tientallen meters van een olifant te staan, het is een stuk bijzonderder en spannender dan vanuit een auto!

Dan even een over het park zelf. Net zoals in heel Ghana kan er nog heel veel gebeuren hier. Je komt aan bij het motel in het park en vraagt aan een gids of ze misschien een foldertje of een boekje hebben van de dieren hier zodat je weet wat je ziet lopen.
Nee.
Een informatiecentrum dan?
Nee.
Na lang doorvragen kunnen we de collectie zien van de baas die als hobby schedels en lichamen van dode dieren in het park opzette. Het was heel leuk om dat te zien dus hebben we hem ook als tip gegeven om dit voor toeristen open te stellen met wat foto's of bordjes van welke dieren het waren. Hij vond het heel leuk dat wij het zo interessant en leuk vonden. Elke toerist die daar komt zal dat leuk vinden dus hopelijk zal hij wat doen met zijn collectie.

Op het moment dat wij er waren hadden ze bij het motel erg veel last van een bende bavianen die alles probeerde te pakken dat los lag. Dus er was iemand die met een katapultje met steentjes rondliep om ze weg te jagen.

In ieder geval, als je naar Ghana gaat en je wilt genieten van een vleugje Afrikaanse wildlife, kom naar Mole National park en geniet!

Foto's

cd47e.jpg
cd47e.jpg
M0rtijn
073ce.jpg
073ce.jpg
M0rtijn
073ce.jpg
073ce.jpg
M0rtijn
f37d9.jpg
f37d9.jpg
M0rtijn
f37d9.jpg
f37d9.jpg
M0rtijn
c532f.jpg
c532f.jpg
M0rtijn
c532f.jpg
c532f.jpg
M0rtijn