Noord Ghana malaria

Is er malaria in Noord Ghana en wat zijn de malaria gebieden Noord Ghana? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Noord Ghana, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Noord Ghana. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Noord Ghana verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Noord Ghana om te zien of jouw Noord Ghana reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Noord Ghana is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Noord Ghana

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Noord Ghana.  

Informatie over Noord Ghana

Beste foto's & tips van Noord Ghana

'431636' door enroute2 '431636' door enroute2

GhanaNoord Ghana

GhanaNoord Ghana

Sigiru

enroute2

Een van de dorpen die ik lang geleden in het noorden van Ghana bezocht is Sigiru, dat bestaat uit traditionele lemen hutten die deels mooi zijn beschilderd. De bewoners zijn overwegend islamitisch en animistisch. Sigiru is bekend om het fraaie aardewerk dat door de vrouwen wordt vervaardigd. Ondanks hun sobere bestaan zijn de mensen er vol levenskracht en vrolijkheid en willen alles wat ze hebben met je delen. Iedereen heeft een taak. Kinderen vanaf vier jaar helpen mee, ook als ze naar school gaan. De vrouwen koken en verzamelen het brandhout en helpen met zaaien en oogsten. Mannen repareren het huis en halen maïs, millet of rijst en zij doen het ruwe werk. Deze man keert zojuist terug van de akker die hij handmatig heeft bewerkt, moe en toe aan een maaltijd. (scan)

'325944' door Willemien '325944' door Willemien

GhanaNoord Ghana

GhanaNoord Ghana

Peul meisje

Willemien

IIn het noorden van Ghana bezochten we een Peul familie. De Peul vrouwen zijn bekend om hun gezichtstatoeages. Al jong worden de Peul meisjes naar ritueel gebruik versierd. Om de mond wordt een tattoo aangebracht en in het gezicht inkepingen gemaakt. Elke familie is herkenbaar aan de littekens in het gezicht.

'346559' door hbplaatjes '346559' door hbplaatjes

GhanaNoord Ghana

GhanaNoord Ghana

Girunsi opa

hbplaatjes

De Girunsi leven in het noorden van Ghana. Wij hebben een Girunsi nederzetting bezocht genaamd Sirugu. De Girunsi wonen in bijzondere huizen. Het geheel is ommuurd en er is een apart gedeelte voor de dieren binnen de muren. In het deel van de dieren staan ook twee torentjes die bedoeld zijn om eten (graan/ meel) op te slaan. Daarnaast is er een deel voor de mensen met daarin aparte vertrekken voor de mannen en voor de vrouwen. Deze vertrekken hebben een soort "kruip door sluip door" opening die vroeger ter verdediging tegen andere stammen diende. Buiten de muren is een soort veranda gemaakt. Hier kan men beschutting zoeken tegen de zon. Dat is nodig want in dit deel van Ghana is het zeer warm (>40C). Onder de veranda staat meestal ook een grote stoel. In deze stoel zetelt vaak een oude man. Jonge mannen kunnen bij hem komen zitten en om raad vragen. De oude man op de foto was zeer vriendelijk en een foto was geen enkel prbleem. Volgens onze gids kamen er aan het eind van de dag vaak jonge mannen bij deze oude man zitten om naar zijn wijze raad te luisteren.

Laat kaart zien