Noord Ghana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Meet Africa

Noord Ghana,
Ghana


In Sognaayilli, ongeveer 8 km ten noordwesten van Tamale is het project “Ontmoet Afrika” opgezet. In dit[url="http://www.columbusmagazine.nl/afrika/ghana/noord_ghana/reisreporter/fotos/323021.html " target="_blank"] traditionele dorp [/url]kun je kennis maken met de dorpsbewoners, hoe ze leven en wonen. Er wonen ongeveer 100 gezinnen. In het dorp worden ook workshops/activiteiten aangeboden die door de lokale bevolking worden georganiseerd en de inkomsten komen ook ten goede aan de mensen in het dorp waardoor hun levensomstandigheden verbeteren. In het dorp kun je ook overnachten.
Als eerste breng je altijd een bezoek aan de chief, de belangrijkste man van het dorp, die toestemming geeft het dorp te bezoeken. Wij hebben met een gids ([url="http://www.columbusmagazine.nl/afrika/ghana/tamale/reisreporter/fotos/327116.html" target="_blank"]de zoon van de chief[/url]) een rondleiding door het dorp gehad. We hebben o.a. gezien hoe kuli kuli (pinda ringen) gemaakt worden Dit proces is erg leuk om te zien en nog leuker om te doen en ze zijn heerlijk. [url="http://www.columbusmagazine.nl/afrika/ghana/centraal_ghana/reisreporter/fotos/327060.html" target="_blank"]Het ritueel wassen van een baby [/url]is ook erg leuk om te zien. Verder hebben we de dame ontmoet doodskleden spint en een offerplaats bezocht, waar de voorvaderen van het dorp aanwezig zijn! Ook een bezoek aan de waarzegger mag niet ontbreken. En zo zijn er nog veel en veel meer activiteiten te zien en te doen.
Wij vonden het een erg leuk bezoek om op deze wijze met de dorpsbewoners en hun dagelijkse activiteiten kennis te maken en voelden ons daar heel erg welkom. Een goed project om te bezoeken. Ervaar Ghana heeft[url="http://www.ghana-verkeersbureau.nl/film7.html" target="_blank"] een filmpje over dit project [/url]gemaakt: