Noord Ghana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Als je van vlinders houdt

Noord Ghana,
Ghana


Je bent in Ghana en je houdt van vlinders dan is het erg leuk om een bezoek te brengen aan het Bobiri Forest Reserve. Een plek die bekend is om zijn vele vlindersoorten maar ook bijzondere bomen, vogels en apen. Er zijn daar bijna 400 soorten vlinders geregistreerd.
Op het terrein zijn verschillende natuurpaden uitgezet maar je kunt ook met een gids op pad gaan. Met een gids (ter plekke in te huren) is wel aan te raden; hij weet alles over de bomen in het regenwoud en de medicinale werking van bast, bladeren en wortels.
Wij hebben erg genoten van de vele soorten vlinders met [url="http://www.columbusmagazine.nl/afrika/ghana/kumasi/reisreporter/fotos/322541.html" target="_blank"]prachtige kleuren[/url], groot en klein.
Op het terrein is een onderzoekscentrum en een guesthouse met een leuke veranda waar het heerlijk vertoeven is. Er worden ook kamers verhuurd (wij betaalden 10 euro) en je kunt op het terrein kamperen.

Het forest ligt op ca 20 km vanaf Kumasi, richting Accra. Het is ongeveer een uur rijden. Het laatste stuk weg is wel erg slecht, vol met kuilen.