Kumasi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kumasi image

Spannende uren in Kumasi

Kumasi
Ghana
POSJE

Spannende uren in Kumasi

Het is onze laatste dag in Kumasi, we hebben een heerlijk verblijf gehad, veel gezien en meegemaakt, maar de tijd dringt en we moeten morgen weer verder.
Na het avondeten gaan we naar onze kamer en dan gebeurt het.
Er is een halletje met een tussendeur naar de kamer, de klink van de deur ontbreekt aan de kamerzijde, et is geen probleem zolang je de sleutel er in laat zitten aan de juiste kant, maar net op de laatste doe ik de deur dicht en meteen realiseer ik me dat de sleutel nog aan de binnenkant in de voordeur zit. Paniek!!
De stroom is uitgevallen en naast onze kamer staat een aggregaat te loeien.
Alle ramen zijn afgesloten en ook nog voorzien van muskietengaas. Telefoon is er gelukkig wel, maar.... niet aangesloten. Gelukkig heeft de gids zijn nummer achtergelaten voor het geval dat......., helaas geen bereik op de mobiel.
Er zit niet anders op dan beginnen te roepen, maar hoe kom je boven het geluid van de aggregaat uit, bovendien zijn er weinig andere gasten in het hotel.
We zien ons voorlopig opgesloten in de kamer zitten. Na een (lang) uur worden we eindelijk gehoord en iemand gaat op zoek naar de reservesleutel. Na een tijd verschijnt hij voor het raam "no have" en zegt dat hij op zoek gaat naar de chef. Weer een tijd later wordt er hard aan de deur gemorreld, zonder succes. Na weer een lange tijd wachten begint men met grof geschut en wordt een deel van de muur verwijderd zodat de voordeur open kan en de tussendeur geopend kan worden.
We zijn opgelucht, voelen ons voor een deel schuldig, maar excuses worden niet geaccepteerd en een tegemoetkoming in de onkosten worden geweigerd. Men biedt ons een andere kamer aan, maar we blijven in de kamer met een stoel voor de deur is voldoende voor toch nog een goede nachtrust.