Ashanti

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ashanti image

Adoptiedochter in Ghana

Ashanti
Ghana
TravelManiacs

Adoptiedochter in Ghana

Iedereen die na het lezen van de titel een kleine ukkepuk met grote, donkere ogen voor zich ziet heeft het mis; het gaat om een sprankelende, negentienjarige Hollandse meid.
Marit doet vrijwilligerswerk in het noordelijke plaatsje Wa, maar neemt nu even een paar weken de tijd om het land te ontdekken. We ontmoeten haar bij ‘Hand in Hand’; een opvang voor mentaal gehandicapte kinderen, gerund door Nederlanders.

Gezamenlijk verkennen we het terrein; twintig jaar geleden kleinschalig opgericht door Ineke Bosman, een Nederlandse dokter in het naastgelegen ziekenhuis. Nu uitgegroeid tot een heus dorp. Mentaal gehandicapte kinderen (vaak ook met een lichamelijke handicap) worden hier liefdevol opgevangen.

Zo’n 65 kinderen wonen hier permanent, aangezien ze verstoten zijn door hun ouders. Achtergelaten op de markt bijvoorbeeld. Velen geloven hier namelijk dat mensen met een handicap het werk is van kwade geesten. Zij wonen in groepjes samen met hun vaste begeleiders (vader en moeder genoemd) in een huisje. Enkele mentaal gehandicapten van 18 jaar en ouder wonen zelfstandig op dit terrein. Lees het hele verhaal >

Foto's

b0030.jpg
b0030.jpg
TravelManiacs