Accra reisblogs

Voor't eerst alleen op reis, en wat een begin

jolienr was er (tot 01 dec 2006) Gepost op 05 aug 100 reacties

Zo, na een ongelooflijk lange vlucht zit ik nu eindelijk in Accra. Vrijdagochtend om half 5 ging de wekker en vandaag (zaterdagochtend) om 12 uur was ik dan eindelijk geland!
Het begon al bij de douane op Schiphol. Tip: doe nooit kleren aan met metalen dingen erop/eraan, want je wordt tot achter je bh toe gecontroleerd. Nadat ik maar had gezegd dat mn borsten echt waren en er niks achter zat, mocht ik doorlopen: het avontuur kon beginnen. Nog een laatste zwaai naar mn ouders, Kirsten en mn vriendinnetjes en daar ging ik. Ten eerste had mijn vlucht naar Milaan al een half uur vertraging. "Goed begin is het halve werk" dacht ik al. En ja hoor. Ik kwam aan in Milaan en daar zag ik dat achter mijn vlucht 'Annulato' stond. Nu is mijn Italiaans niet zo 'bene' was, maar voldoende om te weten dat dit niet goed was! Ik dus in paniek, vooral omdat mij was verteld dat het vliegveld van Milaan errug onoverzichtelijk en onduidelijk was. F*ck, waar moest ik nu naar toe? Uiteindelijk zag ik een hele stoet zwarte mensen met veel bagage, die allemaal erg moeilijk keken. Aah, die moeten ook vast die kant op. Maar gelukkig had Alitalia de boel onder controle. De vlucht werd verschoven naar 03.45 vrijdagnacht en wij kregen een hotel aangeboden en een diner. Dus wij op weg naar het hotel. Ik fantaseerde al over een middagje shoppen in Milaan of lekker bruin worden op mijn balkon, maar niks van dat alles! Een hotel, in Malpensa, aan de snelweg, zonder balkon. Hmm, jammer. Maar goed, ik heb daar heerlijk geslapen, kunnen douchen (mn eerste handwas al gedaan) en goed gegeten. Heb ook al een telefoonnummer van een of andere Ghanees gekregen! Hahaha! Vannacht om 2 uur werden we door een bus opgehaald en weer naar het vliegveld gebracht. Daar zag dat ik ipv van 03.45 om 04.30 vloog. Sjongejongejonge! En ja hoor, opnieuw vertraging. Nu zouden we om 06.05 vliegen. Jaja, eerst zien, dan geloven. Maar inderdaad, na lang wachten en veel slapen zaten we dan om 06.00 in het vliegtuig! Maar pas 3 kwartier later vertrokken we richting Accra, waar ik dus vanochtend om 12.00 Nederlandse -> 10.00 Ghanese tijd, landde. O, en mijn bagage was er ook!! WOehoe! O, en ik ben ook al direct opgelicht en een Ghanees heeft mij 20 euro afgetroggeld. Aangezien hij bij de douane zat en mijn paspoort had, heb ik hem dat maar gegeven.
Nu zit ik dus in Accra en het is met geen pen te beschrijven hoe raar het is om hier te zijn. Gelukkig is mijn tijd nu op en hoef ik dat ook niet!
Ik zit hier nu met 2 andere meiden, Annemarie en Evelien, en we gaan zo maar weer eens naar buiten, waar we continu aangestaard en nagepssst worden.

Zoals ik al zei, mn tijd is op. Morgenochtend vertrek ik om 06.00 naar Tamale en ik ga er vanuit dat ik vanaf daar verder kan mailen!!

jolienr Positie 31447 (0 p.) Lid sinds 18-09-2009 Foto's en tips: 9 Blogs: 5 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Walvis spotten in Mirissa
0 4
Gepost op 11 augustus
Sri Lanka Zuid Sri Lanka
Van Unawatuna naar Yala naar het regenwoud Deniyaya
0 0
Gepost op 11 augustus
Sri Lanka Colombo
Alleen 3 weken op avontuur in Sri Lanka
0 1
Gepost op 11 augustus
Sri Lanka Colombo

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.