Ghana

Reisgids cover foto
foto: Reisreporter enroute2

Ghana wordt ook wel Afrika voor beginners genoemd. Dit is omdat het vervoer hier makkelijk gaat en de bevolking erg vriendelijk is. Ook is het een veelzijdig land met mooie stranden, laagvlaktes, een rijke cultuur, levendige steden en veel wildlife. In Ghana is een groot deel van de inwoners op de een of andere manier verbonden met de cacao-industrie. Het land bestaat voor een groot deel uit laagvlakte en in het noorden bevindt zich de savanne. Aan de kust vind je paradijselijke stranden met een aantal luxe resorts.

Flora en fauna genoeg in Ghana; er zijn regenwouden, nationale parken, watervallen, en vele diersoorten als olifanten, apen, krokodillen en antilopen. Leuke steden zijn er ook te vinden. De hoofdstad Accra is misschien niet een hele romantische stad, maar je kan er prima eten, goed winkelen en uitgaan. Breng voor de geschiedenis en cultuur van het land een bezoek aan Cape Coast, Elmina en Kumasi. Vlakbij studentenstad Cape Coast staat een fort waar vroeger slaven moesten verblijven totdat ze getransporteerd zouden worden. Hier kom je veel te weten over de geschiedenis van de stad. Elmina was het centrum van de Nederlandse slavenhandel, wat te zien is bij het kasteel van Elmina. Nu is het een mooie plek waar je veel kleurige vissersboten tegenkomt. In Kumasi kan je de Afrikaanse cultuur bewonderen, bijvoorbeeld bij de enorme Kejetia markt. Het verkeer is ontzettend druk en overweldigend, dus is het een idee om bij Bosumtwimeer te verblijven en van daaruit naar de stad te gaan. Het Bosumtwimeer is een kratermeer met een diameter van acht kilometer en een prachtige plek om te verblijven.

Wat natuur betreft moet je vooral een bezoek brengen aan de nationale parken Kakum en Mole. Het Mole nationaal park is een populaire safariplek in Ghana. Hier kan je vooral goed wandelsafari’s maken. Hier in het savannelandschap kom je, als je geluk hebt, olifanten, buffels, antilopen en apen tegen. Het nationale park Kakum bestaat uit regenwoud en je kan er hoog in de bomen een wandeling maken over hangbruggen (een Canopy tour). Het plaatsje Hohoe is een goed startpunt als je een excursie wil maken naar de Wli waterval en het Tafi Monkey Sanctuary waar er apen samen met de lokale bevolking leven. In het beschermde Bobiri regenwoud kan je goed wandelen. Het is in Ghana erg vochtig en warm in het zuiden en in het noorden kan het heel heet en droog zijn. Langs de kust is het door de zeewind iets koeler.

In Ghana wordt veel met handwerk gedaan. Overal in het land kom je houtbewerkers, pottenbakkers en wevers tegen. Ook houden ze erg van dansen op allerlei soorten muziek. De Ghanese keuken bestaat uit pittige gerechten met veel vlees, vis, deeg, rijst, bakbananen en soepen. Op de vele festivals die gehouden worden, wordt uitgebreid gegeten, gedanst en muziek gemaakt en is dus een leuke manier om de cultuur van Ghana te ervaren.

Informatie over Ghana

Populaire highlights van Ghana

Alle highlights van Ghana

Beste foto's & tips van Ghana

Wij lopen over het pad langs het strand snel naar ons huisje omdat er regen op komst is , voor ons loopt een meisje dat nog voor de regen naar het dorp moet ...

>>

Deze jongen kwamen we op een brug tegen toen hij samen met vele andere kinderen water aan het halen was. Het is erg zwaar, maar hij wou wel graag op de foto.

>>

Vanaf de vuurtoren in Accra heb je een prachtig uitzicht . Ook op Jamestown een visserswijkje aan de voet van de toren waar de mensen in plankenhouten en gol...

>>

Praktische informatie over Ghana

Kaart van Ghana en omgeving

Laatste Ghana Artikelen

Met onze reisgids Ghana ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Vissers Ghana krijgen camera's

22 jan 2010, Het is schering en inslag voor de kust van Afrika: enorme illegale schepen vissen de zee leeg en beroven de kleine vissers van hun levensbehoefte. En het moet nu stoppen.

1
Reisnieuws
Ghana boek met Reisreporters

30 sep 2009, Foto's van onze fanatieke Reisreporters zijn niet onopgemerkt gebleven. Dat blijkt wel uit de nieuwe reisgids 'Ervaar Ghana'.

0