West Gambia reisblogs

Deel 1: De eerste keer Gambia

marianneV was er (tot 14 dec 2004) Gepost op 19 mei 100 reacties

Dag 1: De eerste indruk
Heel spannend. We gaan voor de eerste keer naar Gambia, ons eerste land met een zwarte bevolking. Want Marokko en Egypte tellen daarbij niet mee.
We zijn precies op tijd op Schiphol. We zijn er iets voor 7. We kunnen meteen inchecken en rollen snel langs de douane. We vertrekken ongeveer op tijd. Prachtige vlucht! Goed zicht op Frankrijk, Spanje en Marokko. We arriveren precies op tijd. We worden met de bus opgehaald en naar het hotel Senegambia in Kololi gebracht.
Wat een andere wereld. Bijna geen bestrating, maar stoffige zandwegen, kapotte auto’s langs de weg en heel zwarte mensen in heel kleurige kleren. Wel erg aardig allemaal. Het hotel is even wennen. Maar het is redelijk schoon en we hebben airco.
Na aankomst gaan we de omgeving verkennen; de straten, kraampjes, 'winkeltjes' en het strand.
's Avonds eten we redelijk bij 'African Queen'. Daarna lopen we nog even door het dorp. Veel mensen die een taxi aanbieden en bumsters en hustlers die je iets willen verkopen of je gids willen zijn. Even schrikken omdat ik er veel over gelezen heb. Uiteindelijk vind ik het geen enkel probleem. Ik zou het ook doen als ik zo arm was als zij zijn en de kans had aan die rijke toeristen te verdienen. Mensen zien er overigens ook de humor van in als je een grapje mee maakt. We maken het de hele vakantie niet mee dat we een onplezierige reactie terug krijgen. Wat een fantastisch volk; zo arm, maar zo trots en waardig!

Dag 2: De omgeving van Kololi
Vandaag een wendagje. 's Morgens eerst naar de Gamba-instructie. Heel leerzaam! Daarna een beetje luieren in de zon, maar vooral ook de schaduw, de Afrikaanse zon is warm. Om ons heen zagen we aasgieren, megahagedissen, een veraan en een aap. Frank maakt een wandeling langs het strand. Na de rust gaan we naar het apenpark, Bijillo Forest Park. De apen laten zich zien, maar we zijn ook erg onder de indruk van de grote hoeveelheid verschillende vogels, waaronder de rode hornbill, die we hoop ik op de foto hebben staan. Het bos staat vol met gigantisch hoge palmen en dikke grote baobaps.
's Avonds doen we mee met het welkomstdiner. We gaan met de bus naar een plek tussen bo-men, waar we heerlijk eten, maar nog veel meer zien. Er wordt gedanst door een aantal leden van de Susustam, die hun oorsprong vinden in Guinnea, en Mali. Het tromgeroffel horen we nog de hele nacht! Van onze latere gids horen we dat de stammen inderdaad nog bestaan (11), en dat ze allemaal hun eigen taal spreken. De meesten spreken wel meer of minder 'Mandinka' of 'Wollof', talen waar ze elkaar, naast het Engels in vinden.
Wordt vervolgd.....

marianneV Positie 19142 (0 p.) Lid sinds 04-05-2010 Foto's en tips: 77 Blogs: 32 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
In de prachtige tuinen van het hotel wemelt het van de aasgieren
blogfoto nr. 2
We gaan naar het apenpark, Bijillo Forest Park. De apen laten zi
blogfoto nr. 3
Er wordt gedanst door een aantal leden van de Susustam, die hun
blogfoto nr. 4
Kindertjes gaan met het dansen gewoon mee op de rug!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Deel 5: Senegal, hetzelfde, maar toch anders
4 2
Gepost op 22 mei
Senegal Centraal Senegal
Deel 4: Op bezoek in de compound
4 1
Gepost op 21 mei
Gambia West Gambia
Deel 3: Vis, vis en nog eens vis....
4 0
Gepost op 20 mei
Gambia West Gambia

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.