West Gambia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Gambia image

Gambia the smiling coast

West Gambia
Gambia
Loonk87

Gambia the smiling coast

Als reisadvisieuse zou ik het liefst de hele dag over Gambia praten. Wat is dit toch een geweldig land. Land is niet voor iedereen weg gelegd. Ik leg de klant altijd wel heel duidelijk uit waar zij heen gaan. Het is en blijft een derde wereldland maar met een hele mooie grote glimlach van de lokale bevolking. Wat zijn zij trots op hun land en willen zij dat graag aan de toeristen showen. Maar let wel op de bumster. Deze vooral mannen zijn uit op makkelijk geld verdienen en dat doen zij niet op een manier zoals dat hoort. zij vragen veel en irritante aandacht van de toeristen. Negeer dit vooral en leg uit dat je er geen behoefte aan hebt. Geen ze vooral geen geld.
Dit land heeft zoveel te bieden en je kan dit land zoveel bieden!! Neem wat mee voor de arme kinderen. Zij zijn al blij met een leeg waterflesje. En weet je waarom? Omdat ze soms wel een uur naar school moeten lopen en dan heeft ze wat water voor onderweg. Zo simpel is het al om deze kinderen te helpen. Nederlanders helpen veel gezinnen in Gambia, maar alle hulp is welkom.
De natuur is ook zo ontzettend mooi. Uiteraard vindt je hier geen wilde beesten maar dit land heeft wel de meeste vogelsoorten. En dit zijn echt hele mooie vogels. Daarnaast heeft Gambia mangrove bossen waar op gevaren kan worden. Bezoek Serrakunda om een echte afrikaanse markt te zien of vaar over vanaf Banjul naar de overkant van Gambia. Let wel deze ferry is echt een beleving, maar wel een klein risico gehalte. Er mogen namelijk zoveel mogelijk mensen op.... Ik vond het een hele beleving maar ik was blij dat ik aan de overkant was. 1 tip wanneer u deze trip wilt maken NIET NADENKEN!!
Verder excursietips zijn het apenpark (1 euro entree) krokodillenpark, 3 daagse trip naar het binnenland om de nijlpaarden te zien op de rivier, dagje naar Senegal (wel alleen mogelijk met de ferryovertocht) de visafslag waar alle vis wordt binnen gebracht en verkocht. Een geweldige ervaring en zeker een hoogtepunt! Dit niet bezocht dan heeft u niet het echte Gambia gezien. In het Serrakunda hotel in Kololi is er elke dag om 12.00 uur het voeren van de gieren. Ook vind u daar apen!
Geniet van dit mooie land, neem alle mooie momenten in u op en kijk niet weg bij de armoede die u ziet, maar help het land een handje. Ga er niet vanuit dat u in een soort Turkije terecht komt in een all-inclusive hotel want dan is uw beeld verkeerd van dit land en zult u er niet van genieten.

Foto's

fd11c.jpg
fd11c.jpg
Loonk87
fd11c.jpg
fd11c.jpg
Loonk87
31d98.jpg
31d98.jpg
Loonk87
31d98.jpg
31d98.jpg
Loonk87
5b71c.jpg
5b71c.jpg
Loonk87
5b71c.jpg
5b71c.jpg
Loonk87