West Gambia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Gambia image

Weekend op Paradise island

West Gambia
Gambia
DICKV

Weekend op Paradise island

Weekend op Paradise island.
Ik weet het , het is lang geleden ! Maar herinneringen komen soms onstuitbaar naar boven en dan moet ik er wat mee doen! .Opschrijven dus in een blog op de Columbus site!
Tijdens ons verblijf in een hotel op Cape Point Gambia ontdekten we Calypso Beach Bar op een kleine 10 minuten lopen van ons hotel.Een heerlijke plek om te lunchen, te genieten van heerlijke garnalen spiesjes,etc.Een lekkere vruchtencocktail erbij! Super! Even verder op het strand zitten de boys achter hun drums op het strand te spelen, hele sessies worden hier gegeven waarbij het moeilijk is om stil te zitten.De muziek brengt bewegingen in mij teweeg waarvan ik nooit heb geweten dat ik die kon maken!
Het personeel in de Calypso leert ons naar een paar dagen al kennen, maar ook de Ierse mede eigenares!
Op een gegeven moment zegt ze tegen me: "Ben je dat gehussel en gedussel ook zat? Dat gebedel etc? "
Nou ja , soms wel! " Hebben jullie dan geen zin om met ons mee te gaan voor een weekend naar ons eiland? "
Geen zin!!!!!!!! Natuurlijk hebben we zin!!!!!! Wanneer gaan we?
Dus dat weekend pakken we wat kleren en onze tandenborstel en stappen in de Jeep van Foday , de Gambiaanse mede eigenaar van de Calypso bar.Van beroep is hij advocaat , maar hij had wel wat geld over om een bar op te zetten en tevens een soort jungle kamp op een eiland genaamd Paradise eiland.
We rijden richting de ferry en ontdekken hoe dat hier gaat! Niet tegeloven,wat een chaos ! Eén ferry heeft een kapotte motor, dus nu moet alles op die andere ferry naar de overkant.En dus krijg je typisch Afrikaanse toestanden! Toeteren,schelden, bijna worden we beroofd ! Iemand probeert in al die hectiek om de gouden armband van mijn vrouws arm af te rukken.
Foday gaat proberen met behulp van wat steekpenningen vooraan in de rij te komen, het lijkt te lukken! maar we worden weer terug gestuurd! Nog een paar biljetten extra brengt ons toch weer vooraan en kunnen we eindelijk de ferry oprijden.Ann waarschuwt ons om uit de auto te stappen voor hij het ruim in wordt gereden want de auto's worden zo dicht tegen elkaar aan gereden dat je er niet meer uit kan. We gaan lekker boven op het dek zitten dicht bij de reddingsvlotten, want de boot is wel erg vol! Vlak bij ons kruipen een paar Gambiaanse jongens boven op de bagage dicht bij ons.Eén jongen heeft een mooie Cora bij zich en vraagt aan Hanneke hoe ze heet. En begint dan met een ter plekke bedacht lied een loflied op Hanneke uit te brengen.Tenminste dat neem ik aan want de naam Hanneke komt zeer regelmatig terug tussen alle andere klanken. Leuk intermezzo! En zo komen we dan eindelijk aan de overkant.Op de plaatselijke markt kopen we brood, zakken met ijsblokken( geen koelkast op het eiland , zelfs geen stroom! )
Fruit,groenten,drinken,etc.We crossen door de bush, het wordt steeds spannender! Weg van de gebaande paden!Eindelijk komen we bij een rivier die we over moeten steken in boomstam kano's. Aan de overkant staan een aantal jongens ons op te wachten die ingehuurd worden om onze bagage dwars over het eiland naar het kamp te brengen.Een hele rij mensen met vrachten op hun hoofd slingert door het hoge gras en soms zien we alleen maar de koffers voort bewegen. Expedite Livingstone lijkt het!
Na een half uur arriveren we eindelijk bij de hutjes, nat van het zweet en moe.Maar het was het allemaal waard! Wat een plek zeg! Verspreid over een vrij groot terrein staan er een tiental ronde hutjes van leem net een strodak.We krijgen er één niet te ver weg van het toiletgebouw.Dat is vooral s'avonds en s'nachts wel zo gemakkelijk! Het hutje herbergt niet meer dan een bed en een paar haken aan de muur, maar meer hoeven we ook niet!
We gaan gauw op onderzoek uit en belanden op het strand met voor ons een prachtige rustige zee met heerlijk lauw water.Geweldig! " you can walk like Adam and Eve " zegt Ann.Nou dat gaan we zeker doen! In ieder geval lekker bloot zwemmen en zonnebaden.
Het is een fantastische plek om te zijn.Alleen het geluid van de zee, de wind en de vogels!
S'middags maken we inderdaad als adam en eva een lange wandeling langs het strand.
Het blijkt dat het eiland voor een gedeelte behoort aan Gambia en voor een stuk toebehoort aan Senegal.Dus op een gegeven moment zijn we naakt de grens van Senegal overgestoken! Niet veel toeristen kunnen ons dat na vertellen denk ik. We genieten met volle teugen van alles.Er is nog een wat ouder Iers echtpaar met ons meegekomen en s'avonds tijdens het diner bij romantisch kaarslicht en 2-3 wijntjes later buigt de man zich vertrouwelijk naar ons toe en zegt : " I tell you some secret , when it was dark we swim NAKED in the sea!!!!"
"Well" I said " we did it on daytime!" " Oh my God !!! " was zijn reactie!
We hebben er een heerlijk ontspannen weekend gehad en van alles heel erg genoten.

Foto's

7b045.jpg
7b045.jpg
DICKV
52c17.jpg
52c17.jpg
DICKV