Wassu

Veel kleiner en jonger dan de Stonehenges in Groot-Brittannië, maar in Wassu en Kerr Batchm vind je ook stenen cirkels. De plaatsen waar vroegere stammen hun aanvoerders en krijgers begroeven worden door deze stenen aangeduid, maar de exacte geschiedenins van deze stenen is nog in nevels gehuld. Wassu ligt in het noordelijk centrale deel van Wassu.

Informatie over Wassu

Beste foto's & tips van Wassu

'537651' door keunings76 '537651' door keunings76

GambiaWassu

GambiaWassu

Steen Cirkels van...W

keunings76

De steencirkels van Wassu vormen zonder twijfel de meest mysterieuze bezienswaardigheden van Gambia en staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Over de steencirkels bestaan meer vragen dan dat er antwoorden zijn. Onbekend is bijvoorbeeld wat de functie van de cirkels was en waar ze voor werden gebruikt. Ook is niet geheel duidelijk wanneer de cirkels geplaatst zijn en hoe dat gebeurd is. De cirkels en de megalieten, de gigantische, meerdere tonnen wegende stenen, variëren in grootte. Sommige stenen zijn slechts een halve meter hoog, terwijl andere een hoogte van drie meter halen. Al met al is het bijzonder om even een kijkje te nemen en met de vraag verder te reizen waarvoor en hoe dit ooit is ontstaan.

'498309' door afpmvannunen '498309' door afpmvannunen

GambiaWassu

GambiaWassu

Blijft toch raar zo'n

afpmvannunen

Toen we even stopten in Wassu om even wat te drinken zat de eigenaar van het winkeltje zijn kindje eten te geven. Het kindje hield abrupt op met eten toen hij mij (de blanke persoon met de camera) zag en vol ongeloof zit het met aan te kijken.

'539318' door keunings76 '539318' door keunings76

GambiaWassu

GambiaWassu

Even chillen.....

keunings76

Onderweg naar de steencirkels van Wassu zijn we even gestopt om een kijkje te nemen in een echt Gambiaans dorpje waar de mensen wonen in lemen hutjes. Daar aangekomen werd ik in de hand genomen door een meisje die me door het hele dorpje leidde ze liet me overal kijken en liet mijn hand niet meer los. Ik kon daardoor moeilijk foto's nemen maargoed de herinnering staat op mijn netvlies. Eindelijk los gelaten zag ik deze twee kerels even chillen onder een dikke boom. En het paard loopt in de zon te grazen.

Laat kaart zien