Kololi Beach

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een verrassende focus

Kololi Beach,
Gambia


Vorige week waren Eefje en ik in Gambia. Eefje wilde dit jaar er toch nog fftjes uit, ze had genoeg van alle nattigheid en druilerigheid van ons kikkerlandje. Na veel voorpret, werd het uiteindelijk Gambia. We hadden ons voorgenomen om niet veel meer te doen dan luieren, zonnen en lezen! Elke dag liepen we een stukje over het strand, maar dat was het dan ook wel.

Op een ochtend besloten we naar Senegambia Beach Hotel, een resort in de buurt, te lopen. Eefje was hier een aantal jaar geleden met een vriendin geweest. Zij herinnerde zich nog dat dagelijks – om half 12 –gieren en andere roofvogels worden gevoerd. De vogels leven niet in gevangenschap, maar ze weten dat er vlees wordt gevoerd en komen ruim van te voren al aanvliegen!
Tientallen gieren verzamelen zich op de grond of in de omliggende bomen. De overige roofvogels blijven in de lucht rondcirkelen. Het is een indrukwekkend gezicht om zo grote groep vogels te zien.
Omdat we van hadden afgesproken dat we niet veel meer te doen dan luieren, zonnen en lezen, had ik mijn spiegelreflex camera thuis gelaten. Ik moest me dus redden met mijn digitale camera!

Achteraf werd ik dan ook een aantal keer verrast, niet altijd positief, met het resultaat van een opname. Deze gier zag ik van de grond loskomen. Natuurlijk het moment om een foto te schieten, echter de focus bleek op zijn achterbuurman te liggen…