James island

Een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van James island is James island. Je vindt er overblijfselen van Fort James, een belangrijke Britse koloniale handelspost en het vertrekpunt van schepen vol met goud en ivoor, evenals slavenschepen. James Island ligt in het westen van het land in de James island rivier.

Informatie over James island

Beste foto's & tips van James island

'498402' door afpmvannunen '498402' door afpmvannunen

GambiaJames island

GambiaJames island

Slavernij en...geschi

afpmvannunen

James Island was Engels grondbezit en ze bouwden hier een fort. Resten van dit oude fort zijn nog te bezichtigen en hier kan men de kleine ruimten goed zien waar de vele slaven verbleven nadat ze gevangen waren genomen en voordat ze de grote wereldreis over zee moesten doorstaan. Het kleine eiland ligt in het midden van de Gambia rivier, tegenover Albreda. Maar Albreda was een Franse handelspost. James Island en Albreda wedijverden met elkaar, dit is nu nog te zien aan de kanonnen die er nog steeds staan, naar elkaar gericht. Later kwam Albreda onder Engels bestuur en werd het de plek voor slaven om hun vrijheid weer terug te eisen, door de vlaggenmast op het dorpsplein te bereiken. Op James Island heeft Kunta Kinte 15 dagen vastgezeten voordat hij overgebracht werd naar Georgetown waar hij vervoerd werd naar Amerika. Kunta Kinte leefde zelf in het dorpje Juffereh wat heel dicht bij het eiland ligt. Vanuit zijn woonplaats is een hele route te belopen zoals ook de slaven toen ook hebben moeten afleggen.

'498411' door afpmvannunen '498411' door afpmvannunen

GambiaJames island

GambiaJames island

Oud afrikaans dorp

afpmvannunen

In Alberda / Juffereh staat dit schattige dorpje. Het is helaas niet echt maar nagemaakt voor de toeristen zodat we een beeld kunnen krijgen hoe de bevolking vele jaren geleden geleefd hebben. Toch blijft het een mooi plaatje

'516227' door TicoTica '516227' door TicoTica

GambiaJames island

GambiaJames island

Lig je lekker zo...

TicoTica

Bij aankomst op James island lag deze meneer op z'n gemakje te relaxen op een paar paaltjes. Leek me niet echt lekker liggen, maar hij leek weinig last van de paaltjes te hebben. Uiteraard hebben een collega en ik het even later ook geprobeerd, maar petje af, je evenwicht moet echt goed zijn om dit te evenaren.

Laat kaart zien