Georgetown beste reistijd

Het weer in Georgetown

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Georgetown te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Georgetown? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Georgetown

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Georgetown:De beste reistijd voor Georgetown is november t/m april. Met de aantrekkelijkste temperaturen in West-Afrika en een duidelijk te onderscheiden droog en nat seizoen is je reis naar Georgetown prima te plannen. Van november tot midden mei kun je vol vertrouwen je regenpak thuislaten en je verrekijker pakken, want deze droge topmaanden vallen samen met de grote vogeltrek. De natte maanden juni tot oktober kun je beter laten vliegen.


Reisadvies
Voor Georgetown geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
18 februari Onafhankelijkheidsdag, 22 juli Dag van de Revolutie, 15 augustus Heilige Maria-dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

Informatie over Georgetown

Beste foto's & tips van Georgetown

'456881' door carolienduistermaat '456881' door carolienduistermaat

GambiaGeorgetown

GambiaGeorgetown

Meisje in Georgetown

carolienduistermaat

In Georgetown zijn we met onze gids aan het eind van de middag lopend door Georgetown gegaan om daar de hoogtepunten te bekijken. Het was bijna niet te doen, aan alle kanten hadden we kinderen aan ons hangen die je nauwelijks los wilden laten als je een foto probeerde te maken. En zelf even poseren voor een foto was al helemaal geen probleem.

'461508' door photofreak '461508' door photofreak

GambiaGeorgetown

GambiaGeorgetown

Vrolijk portret

photofreak

Deze vrolijke jongen wou graag op de foto. Maar hij wou ook graag dat ik die foto via email naar hem zou sturen. Ik heb hem beloofd dat ik de foto zou sturen zodra ik thuis zou zijn. Ik kreeg van hem het emailadres. Eenmaal thuis vond ik het briefje met emailadres maar kon zijn handschrift niet lezen. Ik heb meerdere pogingen gedaan om een email te versturen maar het is dus niet gelukt. Wel jammer want ik weet zeker dat hij heel blij zou zijn met deze foto.

'461617' door photofreak '461617' door photofreak

GambiaGeorgetown

GambiaGeorgetown

Bus naar Emmeloord

photofreak

Ik vind het altijd prachtig om die oude 'afgedankte' bussen in het buitenland te zien. Deze bus wordt nu gebruikt als schoolbus. Het is een eind rijden naar Emmeloord ;-)

Laat kaart zien