Georgetown

Foto door Reisreporter maaikevonk

Georgetown - ook wel ‘Janjangbureh’ genoemd - is gelegen op het Mac Carthy Island, nabij het Baboon Island National park. De grootste gevangenis van het land is in deze tweede stad van Georgetown te vinden. Vroeger was deze stad een belangrijk schakel in de slavenhandel. Dat is terug te zien in de historische gebouwen die er staan, die overigens slecht zijn onderhouden.

Informatie over Georgetown

Beste foto's & tips van Georgetown

'456881' door carolienduistermaat '456881' door carolienduistermaat

GambiaGeorgetown

GambiaGeorgetown

Meisje in Georgetown

carolienduistermaat

In Georgetown zijn we met onze gids aan het eind van de middag lopend door Georgetown gegaan om daar de hoogtepunten te bekijken. Het was bijna niet te doen, aan alle kanten hadden we kinderen aan ons hangen die je nauwelijks los wilden laten als je een foto probeerde te maken. En zelf even poseren voor een foto was al helemaal geen probleem.

'461508' door photofreak '461508' door photofreak

GambiaGeorgetown

GambiaGeorgetown

Vrolijk portret

photofreak

Deze vrolijke jongen wou graag op de foto. Maar hij wou ook graag dat ik die foto via email naar hem zou sturen. Ik heb hem beloofd dat ik de foto zou sturen zodra ik thuis zou zijn. Ik kreeg van hem het emailadres. Eenmaal thuis vond ik het briefje met emailadres maar kon zijn handschrift niet lezen. Ik heb meerdere pogingen gedaan om een email te versturen maar het is dus niet gelukt. Wel jammer want ik weet zeker dat hij heel blij zou zijn met deze foto.

'461617' door photofreak '461617' door photofreak

GambiaGeorgetown

GambiaGeorgetown

Bus naar Emmeloord

photofreak

Ik vind het altijd prachtig om die oude 'afgedankte' bussen in het buitenland te zien. Deze bus wordt nu gebruikt als schoolbus. Het is een eind rijden naar Emmeloord ;-)

Laat kaart zien