Basse

Basse, officieel Basse Santa Su, is een stadje in het oosten van Basse, gelegen aan de zuidelijke oevers van de Basse rivier. Het is de hoofdplaats van de Basseanse divisie Upper River. De belangrijkste trekpleister van de stad is de lokale markt. In 2009 telde Basse een geschat inwoneraantal van 18.414.

Informatie over Basse

Beste foto's & tips van Basse

'234454' door janlodewijks '234454' door janlodewijks

GambiaBasse

GambiaBasse

Mensentransport

janlodewijks

Om kosten uit te sparen van de veerboot (30 cent voor 45 minuten) worden deze mensen in de pirogues gedragen zodat zij geen natte voeten krijgen, waarna zij voor een nog zachter prijsje (dan de veerboot) naar de overkant worden gevaren. Ja, je moet er als bootsman wat voor over hebben om klanten te binden..

'344847' door Obiwan '344847' door Obiwan

GambiaBasse

GambiaBasse

Pontje over

Obiwan

Er varen continue 2 Ferry's tussen Banjul en Basse over de rivier The Gambia. Een zeer belangrijke verbinding waar ook een groot deel van de Senegalese bevolking gebruikt van maakt aangezien de rivier als een soort van barriere in het land ligt. De boot is dan ook iedere keer mutje vol met voornamelijk voetgangers met tassen, dozen, groente, kippen, geiten, noem maar op. Een belevenis op zich, ook om die stoet mensen aan te zien komen lopen.

'357779' door ellez '357779' door ellez

GambiaBasse

GambiaBasse

Vervoer

ellez

Basse, in het zuid oosten van Gambia.Het grappige van deze foto vind ik de verschillende middelen van vervoer, die op deze foto samenkomen!. De rest van de wandeling was de weg weer verlaten en liep ik er weer alleen door het rode , droge zand te sloffen!

Laat kaart zien