Tisoha waterval

Foto door Reisreporter Dianadm

De lokale bevolking noemt de waterval in de Blauwe Nijl de Tisoha waterval. De waterval is zo’n 400 meter breed en heeft een hoogte van 50 meter. Zodra de zon erop schijnt zie je allemaal kleine regenbogen. In de verte kun je misschien wel Gelada apen zien die in dit gebied leven.

Informatie over Tisoha waterval

Beste foto's & tips van Tisoha waterval

'552888' door Dianadm '552888' door Dianadm

EthiopiëTisoha waterval

EthiopiëTisoha waterval

Tegenliggers

Dianadm

De Blauwe Nijl-watervallen liggen ongeveer 30 kilometer buiten Bahir Dar bij het plaatsje Tis Abai. Vanaf dit dorp kun je een wandeling van ongeveer twee uur maken door een prachtig gebied, waarbij je de waterval van alle kanten kunt bewonderen. Hierbij moet je wel een stroompje oversteken en tot een paar jaar geleden moest je hier door het water waden of je door locals naar de overkant laten dragen. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Er is een hangbrug gekomen waardoor het niet alleen voor de wandelaar maar vooral voor de lokale bevolking en hun dieren een stuk eenvoudiger is geworden om de oversteek te maken.

'544046' door Dianadm '544046' door Dianadm

EthiopiëTisoha waterval

EthiopiëTisoha waterval

Smoking water

Dianadm

In 1770 ontdekte de Schot James Bruce de rivier de Nijl. De rivier is een samenvloeiing van de Blauwe Nijl, die in Ethiopië ontspringt, en de Witte Nijl, wiens bron in het Victoriameer te vinden is. Met de kleuren Blauw en Wit eerde de ontdekkingsreiziger de Schotse vlag. Bruce noemde de Blauwe Nijlwaterval Tis Isat, of 'smoking water', maar bij de plaatselijke bevolking is de waterval vooral bekend onder de naam Tisoha. De waterval ligt op ongeveer 30 km van de bron van de Blauwe Nijl, het Tanameer. Het water valt over een breedte van 400 meter zo'n 37 meter naar beneden en is niet blauw maar bruin. Dit komt door de bruine aarde die door het water wordt meegenomen.

'1104135' door ClaudiaN '1104135' door ClaudiaN

EthiopiëTisoha waterval

EthiopiëTisoha waterval

Blue Nile Falls

ClaudiaN

Plaatselijk bekend als Tis- Isat Falls - 'Smoke of Fire' - is de Blue Nile Falls het meest dramatische schouwspel van de blauwe Nijl. Bij een overstroming van 400 meter breed, die over een enorme afgrond van meer dan 45 meter diep valt, werpen de watervallen een continue waterstraal. Wat een kracht en geweld, echt fantastisch om te zien. Deze mistige zondvloed produceert regenbogen, glinsterend over de kloof en een klein meerjarig regenwoud van weelderige groene vegetatie, tot grote vreugde van de vele apen en veelkleurige vogels die het gebied bewonen. We hadden enorm geluk dat het de laatste dagen zo enorm veel geregend had, zelfs de plaatselijke bevolking had de waterval al jaren niet meer zo gezien.

Laat kaart zien