Tigray

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uitzicht vanaf abba yohanni rotskerk

Tigray,
Ethiopië


Deze foto is genomen vanaf een klein platformpje van de Abbi Yohanna rotskerk. Deze kerk bezochten wij toen we vanaf Aksum, via Sekota naar Lalibela reden. De kerk ligt 9 kilometer van de doorgaande weg en er staat een duidelijk bord waar je de weg af moet. De exacte plaats weet ik niet meer. en kon ik ook niet zo snel vinden. De route wordt niet door veel toeristen gedaan. Onze chauffeur deed er anderhalve dag over. De weg was redelijk en het was een tocht terug in de tijd. Hier wordt nog alles met de hand en met de os gedaan. Het Tigray gebied is vrij arm. Zeker richting de grens met Eritrea kwamen we verschillende voedseltransporten van de UN tegen.

De Abbi Yohanni is uitgehakt in een rotswand. Hij ligt vrij hoog en mag alleen door mannen bezocht worden. Samen met de gids en een stuk of 6 locals ben ik omhoog geklommen. De chauffeur en mijn ega (ze mocht echt niet mee) achterlatend bij de 4x4. Het was een hele af en toe erg donkere klauterpartij naar de op zich van binnen niet bijzondere kerk. Toen ze een deur open deden zagen we wel dicht prachtige landschap.
Op het weggetje staat de 4x4. Hij is bijna niet te zien vanaf deze hoogte. Toen we er terug kwamen was er wel opluchting. Niet omdat ik de klauterpartij overleefd had, maar omdat al die tijd de landcruiser belegerd was door nieuwsgierige geen Engels sprekende locals.