Simien NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gelada's In Simien Mountains

Simien NP,
Ethiopië


De enige plek op de wereld waar je Gelada's kan vinden zijn de hooglanden in Ethiopië. De grootste populatie in Ethiopië is te vinden in de Simien Mountains. Hier kan je groepen tegen komen die kunnen bestaan uit een paar honderd Gelada's! Een groep bestaat vaak uit meerdere harems die word aangevoerd door een mannetje. Deze zijn duidelijk te herkennen aan de het rode ''hart'' op hun borst, en aan hun weelderig manen. Zoals dit mannetje op de foto.

De Gelada is de enige apensoort die graast. Ze voeden ze zich met gras dat ze met hun handen afplukken, terwijl ze op hun gat rondschuifelen. Ze benaderen is niet moeilijk. Je kan zo tussen de groep gaan zitten om ze te bekijken. Ze doen net of je er niet bent en gaan rustig door met waar ze mee bezig zijn.

De Simien Mountains liggen 2 uur ten noorden van de bekende stad Gondar. Om de bergen in te mogen moet je je registreren bij de Park Office in Debark. Je mag het park alleen in onder begeleiding van een gids en een scout. Naast de Gelada's leven hier nog meer endemische zoogdieren en vogels, heb je hier prachtige uitzichten en kun je hier wandelingen maken die 1 of meerdere dagen duren.