Ethiopië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

OOK VOOR WILDLIFE & NATUURLIEFHEBBERS!

Ethiopië


[i][b]Ethiopië is zeer geschikt voor natuur en wildlife liefhebbers!!![/b][/i]
Natuurlijk staat dit land voornamelijk bekend om haar bijbelse zettingen, kloosters, priesters en de inheemse volkeren in het zuiden. Maar ook de natuurliefhebbers heeft dit land veel te bieden:

In Ethiopië tref je zeven van de grootste meren die behoren tot het Rift Valley gebied. Zij bieden een thuis voor grote groepen flamingo’s, pelikanen, aalscholvers, reigers, ooievaars en ibissen.
Met zo’n 831 verschillende vogelsoorten is dit een paradijs voor vogelspotters!

Het Tanameer is de bron van de blauwe Nijl en veelal bezocht vanwege de diverse kloostereilandjes.
In de omgeving van dit meer treft je een prachtige waterval, Tis Isat falls. (zie hiervoor mijn tip en blog over Baher Dar).

Verder heeft Ethiopië verschillende berggebieden hoogtes van meer dan 4000 meter. In deze berggebieden liggen diverse nationale parken zodat je in alle rust van de omgeving en het wildlife kunt genieten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in Bale Mountains en Simien Mountains trackingen te maken van een aantal dagen. In Simien Mountains leeft de geladabaviaan in grote groepen. Een bijzonder dier om te zien met zijn lange haren en het rode hart op de borst.

Awash Nationaal Park is het oudste wildlife reservaat in Ethiopië, met als kenmerk de 18OO meter hoge Fantalle Vulkaan en de verschillende warm water bronnen. Aan wildlife tref je hier oa de oryx, de bat-eared vos, de caracal, aardvarkens, colobusapen, vervetapen, anubis, bavianen, klipspingers, bushbucks, gazelles, kudu’s etc.
Groot wild zoals de leeuw, cheetah en luipaard leven hier nog wel, maar deze worden maar zelden waargenomen.

Het benoemen van Bale Mountains als nationaal park is waarschijnlijk de redding geweest voor de wonderschone, maar bijna uitgestorven Ethiopische wolf. Tegenwoordig herstelt de populatie zich weer en het is een aanrader om een trekking te doen door Bale Mountains, om zo op zoek te gaan naar deze prachtige wolvensoort.

De Baro rivier is wat moeilijker bereikbaar maar dat kan een uitdaging zijn! In dit meer leven grote krokodillen die hier goed gedijen door het eten van nijlbaars. Andere dieren die je rond dit meer aantreft zijn bijvoorbeeld de buffel, de waterbuck, roan antilope, zebra’s, warthogs (wrattenzwijntjes), hartebeest en uiteraard het nijlpaard.

Hopelijk heb ik hiermee de dieren- en natuurliefhebbers ervan overtuigd dat een bezoek aan Ethiopië ook voor hen absoluut de moeite waard kan zijn!