Ethiopië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Malechiet ijsvogel

Ethiopië


De Rift Vallei loopt door een groot deel van Afrika en ook door Ethiopië. Deze aardbreuk kenmerkt zich door een groot aantal meren. Sommige van deze meren bevatten zoet water, maar anderen zijn zogenaamde sodameren. Eén van de zoetwatermeren in Ethiopië is het Awassa meer. Aan het meer ligt de plaats Awassa. Deze plaats heeft een leuke vismarkt. Hier is veel te zien. De vissers komen 's morgens vroeg van het meer. Bij aankomst maken ze hun vangst schoon. De vis wordt ter plaatse verhandeld. Veel bedrijvigheid en veel te zien. Daarnaast zijn er bij de vismarkt veel vogels te zien.
Toen wij er waren hadden we het geluk deze malechiet ijsvogel te zien. Deze ijsvogelsoort lijkt veel op onze ijsvogel. Hij is ongeveer 13 cm groot en heeft een opvallende punkkuif. Dit is een nog jong exemplaar. Bij volwassen vogels is de snavel helemaal rood.
De ijsvogel was aan het vissen vanaf een houten rekje. Ik kon hem lopend redelijk benaderen. Helaas had een jonge plaatselijke bewoner heel veel belangstelling voor mij en was de vogel gevlogen.