Ethiopië reisblogs

Ethiopië zo verassend anders. Deel 1

wisseschout was er (tot 23 sep 2011) Gepost op 17 mei 126 reacties

Doe maar een sjaal voor je mond tegen het vele stof en smeer je goed in tegen de zon zei onze reisbegeleidster toen we vertrokken voor onze tocht van een maand richting zuid/westen. Maar laat het nu veel geregend hebben, en dat heeft zo zijn voordelen [ dachten we toen nog ] Geen stof en lekker temperatuurtje. Mijn beeld van Ethiopië ook maar gelijk bijgesteld. Dor en droog dacht ik. Maar we reden door oerwouden, groene thee en koffie plantage's, en weilanden vol met bloemen, en bergen bedekt met bloeiende bomen.
Overal lopen koeien, geiten en schapen op de weg en weinig verkeer. Af en toe een vrachtauto, maar die zijn zelfs leuk.
We dringen met onze 3 jeeps vol met eten en drinken steeds verder het onbereikbare deel van Ethiopië binnen.
Maar ja die regen. Er valt nog steeds heel veel vooral 'avonds en 'snachts. En dan op deze wegen. Dat zou wel eens roet in het eten kunnen gaan gooien. Maar daarover later.
Eerst de hotels. Reserveren gaat moeilijk, en dan nog geven ze heel gemakkelijk je kamer weg. Dus.......je begrijpt het al, geen fatsoenlijk hotel meer te vinden. Dan maar naar het zeer basic hotelletje. Je moet wat om het moede hoofd te kunnen neerleggen. Voor mijn deur is het een parade van koeien,kippen,poezen,duiven, honden en .... drie kushandjes werpende kindertjes.
We bezoeken ook een koffieplantage. Dat kost wel veel moeite. Onze gids moet praten als brugman. Vreemde mensen die ons willen bezoeken. Wat raar. Waarom? Ze vinden het maar vreemd en zijn ook achterdochtig. Uiteindelijk mogen we wel, maar geen foto's maken. Gelukkig breekt het ijs vlug en hebben we een geweldig bezoek. Met foto's. En natuurlijk ook die heerlijke koffie.
We rijden door het Gurage gebied naar het westen van de Omo rivier, waar we de Dizi en de Suri willen bezoeken.
Daarover in het volgende deel. Eerst nog even een volgend probleem oplossen. We zouden op een koffieplantage in een guesthouse slapen, maar als we er tegen de avond aankomen < in de regen > is er een touw over de weg gespannen en staan er mannen met geweren achter, en nee we mogen niet verder. Onze gidse gaat lopend de plantage op om te informeren en langzaam wordt het donker. Ik hoor een kikkerkoor en ibissen overvliegen. Na een uur onderhandelen komt de gidse terug < het stoom komt uit haar oren > met de blijde boodschap dat we niet in het guesthouse mogen. De eigenaar is totaal onredelijk. [ of dement geworden ] En zo zetten we in de regen, onder druipende bomen en in het pikkedonker voor het eerst onze tenten op. Gelukkig was er een soort veldje in de buurt.
Maar als ik wakker wordt met het geluid van collobus apen boven mijn hoofd en een fantastisch mooie omgeving ben ik helemaal blij.
wisseschout Positie 34 (52279 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 2971 Blogs: 32 Fans: 42

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Uitzicht vanuit mijn basic hotel
blogfoto nr. 2
Bloeiende weilanden
blogfoto nr. 3
Leuke maar natte wegen
blogfoto nr. 4
Onderweg
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vallei van het paradijs
6 8
Gepost op 05 november
Marokko Westkust Marokko
Kampioen snel broek omhoog trekken
1 13
Gepost op 14 september
Tanzania Ngorongoro krater
Gluren bij de buren
4 6
Gepost op 07 september
Turkije

Reacties bij deze blog

ellez

Door: ellez • Geplaatst op

Jee, wat is het daar groen. Mali gewend zijnde dacht ik dat Ethiopie ook zo droog er dor zou zijn, al bezocht ik dat wel in de droge periode! Door jouw verhalen en vooral ook prachtige foto's word ik wel heel benieuwd naar het land. Wie weet...

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

een leuke en inderdaad verassende sfeerbeschrijving

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Tjee wat een avontuur..

Wanderlust

Door: Wanderlust • Geplaatst op

Dat dingen niet volgens plan lopen in Ethiopie wordt duidelijk, en dat je juist dan bijzondere ervaringen op kan doen lijkt me geweldig :) Leuk om te lezen!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Mooie blog,mooie groene foto,s.Lijkt me een geweldig mooi land!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.