Ethiopië reisblogs

Ik ben blij met jullie !

Nancy Carels was er (tot 12 jan 2010) Gepost op 11 mrt 1010 reacties

Buitenlandse ReisReporters, ik snap er niks van…..

Daar stond ik dan in mijn uppie in Ethiopië. Het bescheiden gezelschap waar ik mee zou reizen bestond uit 2 Griekse dames en een Australisch echtpaar. Ik zou ze in hotel Awraris ontmoeten, maar de betreffende personen waren al gevlucht naar het beste hotel van Afrika, het Sheraton in Addis Abeba. Oké, hotel Awraris was niet best, maar om daarom al de eerste de beste dag te vluchten naar een 5 sterren hotel, vond ik wel een beetje overdreven.

Het eerste avondmaal in Lalibela kwam 1 van de Griekse dames om één of andere vage reden niet opdagen. De dag erna willen de Griekse dames niet door Lalibela wandelen. Men wil niet meer rondwandelen in Axum voor het avondeten, want men was al zo moe van de hele dag op sjanternel zijn. Er werd gemekkerd over het feit dat de Ethiopische wijn niet te zuipen is. De rit naar de Simien Mountains duurt zowat 10 uur over een stoffige en hobbelige weg en zowel de Grieken als de Australiërs doen niks dan zeuren. We kamperen in de bergen en de dames hebben het “freezing cold”. De volgende ochtend informeren ze meteen of ze in de lodge kunnen overnachten. Lekker puh, want er is geen plek. ’s Middags willen ze niet meer wandelen en gaan terug om bij de tent rond te hangen. Na 3 dagen in de bergen te zijn geweest zijn we lekker stoffig en vies. In het hotel in Gondar willen we meteen in bad, helaas er is geen elektra en geen warm water, ohhh wat een drama weer ! Ze zijn zo moe dat ze de volgende dag willen uitslapen. En dat is jammer voor hun, want nu missen ze het prachtige uitzicht zoals op mijn foto “Ethiopian Skyline” in Gondar. Op het meer Lake Tana hebben ze het wederom “freezing cold” en zijn ze chagrijnig. De volgende ochtend gaan we weer het Lake Tana op, maar 3 van de 4 buitenlanders laat het weer afweten.

Dit lijkt een dramatisch verhaal, maar dit is nog maar een greep uit het gezeur van de “buitenlandse reisreporter”. Zijn wij Nederlanders nu gewoon avontuurlijk aangelegd en zijn wij snel tevreden? Ik in elk geval wel, ik heb ontzettend genoten van mijn tijd in Ethiopie. Het eten vond ik dan ook wel niet zo super, maar die 2 kilo eraf kwam heel goed uit! Ik heb heerlijk rondgewandeld in Lalibela en Axum , fantastische indrukken opgedaan en ontzettend lieve kinderen ontmoet. Als liefhebber van natuur, sneeuw, ijs en landschappen was Ethiopië natuurlijk een uitdaging voor mij. De Simien Mountains was even een verademing, momenten voor mezelf. Met de camera trok ik eropuit, op zoek naar bavianen, klipspringers en roofvogels. De zonsopkomst, de zonsondergang en de heldere sterrenhemel vond ik fantastisch. Samen met onze Ethiopische gids Baty, heb ik een middag gewandeld in de bergen. Hij heeft mij een kijkje gegeven in zijn Ethiopische leven, zijn kijk op de wereld, de natuur, zijn toekomstplannen en heeft al mijn vragen beantwoord. En wat deed de rest ? die zat bij de tent koffie te drinken ! Op het Lake Tana hebben we een nijlpaard gezien, diverse roofvogels, kleurrijke kleine vogels en pelikanen. En wat deed de rest ? die lag op bed ! En wat die Ethiopische wijn betreft, was inderdaad niet lekker, maar dan doe je het maar een dagje zonder. En als je niet in bad kunt omdat er geen warm water is, kun je je altijd nog met koud water wassen of je wacht een uurtje. In mijn geval dus gewoon op pad gaan met camera, een biertje drinken, terugkomen en voilá er is weer warm water en elektra.

Wat deze mensen blijkbaar niet hebben gedaan, is de kleine lettertjes lezen. Ethiopie is 1 van de armste landen ter wereld. In Ethiopie moet je je aanpassen en niet teveel verwachtingen vooraf hebben. Het gebeurt regelmatig dat er geen stroom of warm water is. Deze mensen zijn nu verbaasd over het feit dat ik zulke mooie foto’s heb gemaakt. Niks gek, want ze hebben heel veel gemist.

Ethiopië heeft me verbaasd en verwonderd. Niet alleen op fotografisch gebied, maar vooral ook op het overleven van de mensen en het met elkaar omgaan. Ze zijn zeer sociaal, begaan met elkaar en zijn altijd bezig met wel iets te doen. Ik wens alle inwoners van Ethiopië het allerbeste, ze hebben de beste bedoelingen, maar hebben een hele lange weg te gaan naar iets meer welvaart.

Nancy Carels Positie 13964 (0 p.) Lid sinds 23-09-2007 Foto's en tips: 638 Blogs: 11 Fans: 28

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Baty (mijn prive-gids)
blogfoto nr. 2
markt in Gondar
blogfoto nr. 3
freezing cold
blogfoto nr. 4
een buitenlandse reisreporter
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Blubber ovens and Balloon flights
3 10
Gepost op 15 oktober
Spitsbergen
Ik biecht op...
3 6
Gepost op 28 november
Ethiopië Addis Abeba
...voel 'ns in mijn zak...
0 13
Gepost op 26 september
Nieuw-Zeeland Christchurch omgeving

Reacties bij deze blog

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

HAHAHA eigenlijk moet je hier gewoon omlachen sommige mensen lezen niet goed of nemen het verkeerde mee.Ik denk dat wij Nederlanders vrij nuchter zijn in die dingen tenminste sommige onze buren zeggen ook vaak tegen ons naar welke uithoek gaan jullie nu weer !!!!!!.Soms moet ik daar echt om lachen.

PaulineE

Door: PaulineE • Geplaatst op

leuk geschreven, fijn dat je zo tevreden bent en dat ook voelt. Je bent best een goede reisgenoot zo te lezen,
groet PAuline

pdanielse

Door: pdanielse • Geplaatst op

Tja, Ethipopie moet je beleven. Ik vond het al aardig geciviliseerd, de mensen doen hun best en vaak lukt dat, soms ook niet. Maar ja als je avontuur wil zijn dit wel landen waar je dat nog kan beleven. Was je alleen op pad trouwens? OF met een partner?

gr. Peter

kuiken

Door: kuiken • Geplaatst op

Leuk geschreven verhaal. Het blijft bijzonderdat er toeristen zijn die alleen op zoek lijken te zijn naar dat wat ze thuis al hebben. Super van je dat jij je er niet door hebt laten weerhouden im het beste uit je reis te halen

Klompie44

Door: Klompie44 • Geplaatst op

Mooi verhaal, goed vertelt. Het klopt dat er reizigers zijn of beter gezegd 'toeristen' die zich van te voren niet verdiepen in het land waar zij naar toe gaan. Wij zien ze ook nogal eens voorbij komen. Het is waar dat je in Ethiopie regelmatig moet afzien maar de prachtige afwisselende natuur en de vriendelijke gastvrije bevolking maken alles goed.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.