Ethiopië reisblogs

Aan het voorbereiden

leonboog bereidt zich voor Gepost op 23 dec 095 reacties

Begin volgend jaar is het zover, we gaan naar ethiopie. Reis stond al lang geleden op het programma, maar ging toen niet door vanwege uitbraak oorlog tussen ethiopie en eritrea. De aard van de reis is wel wat veranderd. Toen een cultuurreis. Nu een vogelreis met hier en daar wat cultuur die we onderweg tegen komen. Ik hoop een aantal van de in de 20 endemische soorten te zien die in ethiopie voorkomen.

De voorpret is er al. Heb het net nieuw uitgekomen vogelboek al gekocht en ben nu in het boek alle nederlandse namen aan het bijschrijven. Zo leer je op een snelle manier alle nieuwe soorten en een mooie herhaling van de soorten die al bekend zijn. Mijn wereldlijst met soorten staat nu op 1200 en hoop dit naar 1300 te kunnen krijgen. Ben benieuwd wat het land nog meer brengt, mooie landschappen en hier en daar ook nog wat unieke diersoorten.

Weet niet of we ook veel armoede en droogte in het land tegen zullen komen, er waren berichten over droogte, echter hoor hiier laatste maanden weer weinig van.

leonboog Positie 25692 (0 p.) Lid sinds 01-12-2009 Foto's en tips: 149 Blogs: 6 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vogelreis eerste dagen
4 1
Gepost op 13 augustus
Ethiopië Addis Abeba
Tears of the moon en het nijlpaard
1 3
Gepost op 10 januari
Botswana Okavango Delta
Verslag reis
4 1
Gepost op 10 januari
Brazilië Rio de Janeiro

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Ik ben vorig jaar tweemaal naar Ethiopie geweest. Je gaat er veel armoede zien maar een fier en gastvrij volk. Als het enigzins kan neem een pak stylo's mee om uit te delen, nepjuweeltjes, T-shirts, zeepjes... Je zal er veel goodwill mee kunnen afkopen bij de duizenden kinderen die je staan op ,te wachten.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

1200, dat is niet mis!! Geweldig vooruitzicht heb je. Hier op de site is ongetwijfeld veel informatie te vinden en er zijn ook al veel reisreporters naar deze bestemming geweest, dus die zou je ook gerichte vragen kunnen stellen. Veel plezier met de verdere voorbereiding.

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Lees de blog van Mama Afrika van vorige week maar over de droogte (of het gebrek hieraan!). Veel plezier!!!!

dereizigers

Door: dereizigers • Geplaatst op

hoi Leon,

Wij hebben de voorpret voor onze reis naar Ethiopië er bijna opzitten. Begin volgende week vertrekken wij, het wordt onze eerste Afrika reis. We zijn benieuwd naar je verhalen en foto's. Veel plezier.

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Zo, 1200 soorten al..... ik hoop inderdaad dat jullie de 1300 zullen bereiken. Jullie hebben net al prachtige foto's van vogels geplaatst. Heel veel plezier alvast in Ethiopie.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.