Ethiopië reisblogs

Verzamelwoede...

mama-afrika bereidt zich voor Gepost op 04 sep 0911 reacties

Hier zit ik dan, op mijn zoldertje. Er is amper nog een plekje waar geen dozen, tassen of zakken staan. Mijn katten zijn al dagen niet naar buiten gegaan omdat ze te druk zijn met het rondsnuffelen, want al die nieuwe luchtjes zijn natuurlijk ontzettend spannend! De verzamelwoede heeft bizarre vormen aangenomen. Waarom? vanwege onze reis naar Ethiopie natuurlijk! Zoals ieder jaar gaat er, naast onze eigen bagage, een grote reistas mee vol met cadeautjes voor de kinderen en volwassenen in het land van stemming.

Voorafgaand aan onze reis schrijf heb ik een schrijfkramp van alle brieven die ik stuur naar leveranciers van promotiemateriaal. Ik vraag of zij nog spullen op de plank hebben liggen die ze niet meer kunnen gebruiken, (bijv. omdat een artikel uit de collectie is, of omdat de bedrukking verkeerd is) en of ze deze beschikbaar willen stellen voor de kinderen in Afrika. De reacties zijn altijd overweldigend. Hele dozen vol worden bij mij thuis afgeleverd, zonder dat ik daar de portokosten voor hoef te betalen, meestal vergezeld met een spontaan briefje. De postbode krijgt er spontaan een hernia van, de arme kerel! Als tegenprestatie beloof ik altijd een paar foto's toe te sturen bij thuiskomst.
Caps, pennen, knuffeldiertjes, sleutelhangers, kleurpotloden, speelgoed, het zit er allemaal bij.
En dan zijn er nog familieleden en vrienden, die de shirtjes, broekjes en schoentjes van hun kinderen opsparen.

En nu zit ik dus temidden van al deze spullen en moet ik een keuze maken van wat er allemaal meegaat. Natuurlijk de pennen, de caps en de knuffels. De laatste 2 nemen weinig ruimte in beslag en wegen eigenlijk bijna niets. Dan veel broeken en shirts en wat schoenen. De voetbal en de frisbees kunnen ook niet achterblijven en de autootjes gaan in het zijvak. Een grote zak ballonnen en een tasje met zeepjes, wat sleutelhangers in de vorm van een lampje, een paar horloges etc etc. Elk gaatje van de tas wordt opgevuld.

Als de tas nokkie vol zit weegt ie zeker zo'n 15 kilo. Dat is behoorlijk wat overbagage, maar ook daar is aan gedacht.
Mijn baas sponsert ieder jaar weer de kosten voor de overbagage, dat is toch veel leuker dan het storten van een bedrag op een koude bankrekening. Al 7 jaar maken we hier dankbaar gebruik van.

Het mooiste van dit alles: De intense lach van een kind, man of vrouw.
Voor ons wellicht een afgeschreven prul, voor hen een groot en trots bezit!!

Waarom deze blog: ik hoop dat meer reisreporters dit initiatief zullen volgen. Het geven van geld is in deze landen vaak geen goede oplossing, het geven van bijvoorbeeld een shirt of een broek of een knuffelbeest is dan een leuk alternatief.
Veel succes!!!

mama-afrika Positie 30126 (0 p.) Lid sinds 11-11-2008 Foto's en tips: 68 Blogs: 18 Fans: 65
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Dromenland en Reis-blues
0 19
Gepost op 22 oktober
Nederland Gelderland
Avonturen met het blauwe ezeltje
0 10
Gepost op 22 oktober
Ethiopië Addis Abeba
De zwartste bladzijde uit mijn reisdagboek
0 29
Gepost op 23 juli
Mozambique Inhambane

Reacties bij deze blog

zeester

Door: zeester • Geplaatst op

Heel herkenbaar, al schrijf ik geen leveranciers aan.In mijn omgeving is het inmiddels wel bekend. Zo krijg je de ene keer knuffels, dan weer pennen (adres is veranderd), maar ook acties in supermarkten. Ik doe wel mee hoor, ik spaar alles. En zo zit je inderdaad voor je vakantie te puzzelen wat wel/niet mee. Ik heb helaas geen baas die betaald, dus ik probeer onder de 20 kg te blijven (meestal wordt dat 22). En inderdaad al die gezichtjes.....

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Hoi Yvon,
Nu ik dit lees weet ik dat je al bij heel veel mensen een glimlach op het gezicht hebt gebracht! Mooi om via deze blog ook andere mensen op een goed idee te brengen! Ik hoop dat jullie inmiddels net zo van Ethiopië genieten als dat ik vorig jaar heb gedaan! Ben heel benieuwd naar de ervaringen. Geniet er nog van!!
Groetjes,
Grietje

GK

Door: GK • Geplaatst op

Hoi Mama Afrika,
Wat een mooi stukje! Ik vind het super van je dat je je op deze manier voorbereidt op deze reis. Dat zet me wel aan het denken....(en laat dát nou net je bedoeling zijn)
Je gaat naar een fantastisch land. Er is zoveel te zien en te beleven. Maar het mooiste zijn de mensen. Die zijn geweldig. Aardig, verlegen en toch behulpzaam. Ik ben er zelf 7 jaar geleden geweest en ik was diep onder de indruk.
Heel veel plezier en laat het allemaal lekker op je inwerken daar. En kom weer terug met prachtige foto's zodat we allemaal mee kunnen genieten!
Groetjes,
Gea

mulderlis

Door: mulderlis • Geplaatst op

Super zeg, daar zullen ze blij mee zijn!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Hallo, yvon Ik ben aan het lezen geslagen van jouw blog,wat een goed idee omzoveel spullen teverzamelen en meetenemen naar Afrika Ik zit tedenken of dat ook niet iets voor ons is zeker in die landen waar wij naar toe reizen is meestal van alles welkom.

Veel reisplezier groeten Pieneke

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.