Ethiopië reisblogs

luxeprobleem

mama-afrika bereidt zich voor Gepost op 16 jun 0911 reacties

een nieuwe 2de hands auto, of toch op vakantie... een luxeprobleem waar ik een paar maanden mijn hersens over heb gepeinigd.

Onze huidige auto is aan vervanging toe, das een ding dat zeker is. Maar ondanks de slooppremies (die we uiteindelijk alsnog zelf betalen) en de voordelen in prijs door de crisis (waarom vind ik ze dan nog steeds zo duur??) kost zo'n nieuw 2de handsje toch nog wel een hoop euri's.

En dan, halverwege mei gebeurt er iets...mijn verstand verliest het van mijn gevoel. Een stortvloed aan vlinders in mijn buik krijgen de overhand, en de onrust in mijn lijf neemt toe. De heimwee naar Afrika steekt de kop op en de verslaving is terug van weggeweest. Het overvalt me maar ik moet stiekem glimlachen. Hoezo luxeprobleem? Die auto moet gewoon nog maar even wachten! En terwijl het afgelopen zondag stortregende en omweerde heb ik het boekingsformulier ingevuld. We gaan naar Ethiopie!!

En alsof het zo moet zijn wijst Reisreporter Grietje me er diezelfde middag op dat er een tv programma over Ethiopie gepland staat voor vannavond. Ik geloof niet in toeval. Met mijn muis klik ik op de knop "bevestigen" en daarmee is onze reis naar Ethiopie voor dit jaar een feit. Het voelt alsof ik in een warm bad stap, een gevoel van complete rust neemt van mij bezit. Ik ga weer "naar huis"..... mijn Afria....Toen mijn collegas op maandag ochtend mijn enorme smile zagen wisten ze alweer genoeg ;-)

Uiteraard zal ik de fotos en tips op deze site eens lekker doorkijken. Maar mocht je iets kwijt willen dan zijn tips van harte welkom. Mensen die al in Ethiopie geweest zijn en hun Birrs aan me kwijt willen...Graag!!! En als ik foto's moet meenemen om daar uit te delen dan hoor ik dat ook graag van jullie. Ook reisverslagen zijn van harte welkom.
Zijn er nog meer RR's zijn die de 24 daagse reis met Baobab naar Ethiopie hebben geboekt??? !


mama-afrika Positie 30126 (0 p.) Lid sinds 11-11-2008 Foto's en tips: 68 Blogs: 18 Fans: 65
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Dromenland en Reis-blues
0 19
Gepost op 22 oktober
Nederland Gelderland
Avonturen met het blauwe ezeltje
0 10
Gepost op 22 oktober
Ethiopië Addis Abeba
De zwartste bladzijde uit mijn reisdagboek
0 29
Gepost op 23 juli
Mozambique Inhambane

Reacties bij deze blog

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Lijkt me een geweldig land om naar toe tegaan

Veel plezier toegewenst

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Wat een heerlijk vooruitzicht! een bekend dilemma dit soort keuzes :-) Voor nu wens ik je alvast veel voorpret, geniet van die reisverslagen en het rondsnuffeln voro alle info!

Everlasting

Door: Everlasting • Geplaatst op

wat leuk! I take it this is your first tiime to Ethiopie, I'll follow your sotry when you come back. At the moment I am seriously trying to decide whther I should go back to Burma this winter or should it be Ethiopie. While I have travelled countless times to Asia, I have no experience in Africa at all, and that was one of the reasons to join this site to try to find our how easy it is to travel independently. What are the expected hassels etc. My son has just come back from studying in Zambia and he is trying to convince me to take me first steps on african soil.
30 days, toch, gewelldig!!
groetjes,
Elaine

Giraffe

Door: Giraffe • Geplaatst op

Ethiopië is een prachtige bestemming. Wij zijn er in 2004 2 maanden geweest als onderdeel van ons jaar in Afrika. Ik zou zeggen, lekker genieten en kom terug met veel mooie foto's om met ons te delen! Groetjes, Yvonne

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Ja, ik ..... ;-)

Uitstekende reis! Vooral omdat je alles over land doet, dus heel veel te zien, waaronder de Afar! Dit zijn nomaden die met hun hele hebben en houden door de woestijn trekken. Het is nogal 'ruig' volk. Heb er enkele foto's van op mijn pagina staan. En dan natuurlijk nog de 'hyena'-man in Harar .... Een werkelijk fantastisch middeleeuws stadje, totaal anders dan welke stad in Ethiopië dan ook!

Overigens, de foto rechtsboven (twee jochies) op de site van Koning Aap is van mij. Dat geldt ook voor alle foto's die onder het tabblad 'Reis in beeld' staan ... ;-)

Mocht je nog vragen of zo hebben, dan weet je me te vinden!

Heel veel voorplezier!

Paul

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.