Pannenkoek van valse banaan
Oromiya,
Ethiopië
We zijn op bezoek bij de Dorze, een stam in het Gugegebergte in de buurt van Arba Minch. We rijden steeds hoger, het wordt kouder en mistiger. We bereiken het dorpje, waar de Dorzes wonen in bijenkorfachtige hutten. Rondom de woning staan hoge bananenbomen, die na uitleg ´valse´ bananen blijken te zijn. Het blad lijkt op bananenblad maar is net iets anders. De bladeren worden afgeschraapt, en dat levert een hoeveelheid pulp op. Deze pulp wordt gefermenteerd in de grond, tot deeg gekneed en vervolgens platgemaakt en op een vuurtje gebakken tot een pannenkoek. Het deeg ligt tussen twee bladeren, die zo dienen als pan met deksel.
De pannenkoek smaakt lekker, een beetje zurig en fris, vanwege het fermenteren.
Laat een reactie achter
of Log in
15 reactie(s) bij "Pannenkoek van valse banaan"
Leuk om terug te zien. Beetje honing erop is ook lekker. En het heet Enset.
Bericht aangepast op 06:32:52Dat schrijf je ook, te snel gelezen:)
Bericht aangepast op 06:32:46Mooie foto, dacht me te herinneren dat het deeg voor enige tijd begraven wordt.
Bericht aangepast op 06:32:46Prachtige foto van een herkenbaar gebied.
Bericht aangepast op 03:29:48mooie prent
Bericht aangepast op 03:29:45prachtig!
Bericht aangepast op 11:50:01Mooi werkbeeld
Bericht aangepast op 11:49:23Mooie foto, wij vonden het erg leuk om zoiets te zien en het dorpse leven mee te maken.
Bericht aangepast op 15:10:54Mooie plaat van deze ijverige dame.
Bericht aangepast op 15:10:38Heb hem ook geproefd, was wel te eten
Bericht aangepast op 14:58:24Leuk om te weten, mooie foto
Bericht aangepast op 14:57:57Kookles dit.... gezellige foto
Bericht aangepast op 14:56:36Mooi en herkenbaar beeld. Die pannenkoeken vond ik wel lekker.
Bericht aangepast op 14:56:17Mooie actiefoto!! En verder: jammie!! (denk ik).
Bericht aangepast op 14:56:11Wat een prachtige werkplaat. Sfeervol en mooi en zeker sterwaardig....
Bericht aangepast op 14:55:51