Omovallei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lip vooruit - Mursi

Omovallei,
Ethiopië


De Mursistam is een primitieve stam die leeft in het zuidwesten van Ethiopië. in het Mago NP. Dit park ligt in de vallei van de rivier de Omo. Het Mago NP is het best te bereiken vanuit de plaats Jinka. Na ongeveer 2 uur rijden met een 4x4 ben je bij het park. Je moet een scout meenemen om de dorpjes te bezoeken. Dorpjes is een groot woord, want het zijn slechts groepjes kleine rieten hutjes. Voor een bezoek moet per dorp betaald worden en ook per persoon op de foto moet betaald worden. Sommige bezoekers vinden het gedrag van de Mursi niet prettig/ te opdringerig/ agressief. Wij hebben daar gelukkig helemaal geen last van gehad.
De Mursi mannen houde zich over het algemeen wat afzijdig en zijn minder opvallend dan de vrouwen. Het opvallendst aan de Mursi vrouwen zijn hun lipschotels. Daarnaast versieren ze zich met ijzeren sieraden, kraaltjes, oorbellen, hoorns van dieren, enz. Ook smeren ze zich vaak in met witte verf. Hoe dichter bij de ingang van het park hoe uitbundiger.
De vrouw op de foto had er ook behoorlijk werk van gemaakt. Opvallend bij haar was dat haar lipschotel recht vooruit stak.