Omovallei reisblogs

Hard werken op vakantie. Het is toch niet waar !!

wisseschout was er (tot 30 nov 2011) Gepost op 20 aug 122 reacties


De dag na de gevangenis camping gaan we richting de Omo rvier om daar 3 nachten te camperen en vervolgens een oversteek te maken naar de overkant waar 3 nieuwe Jeeps ons opwachten met nieuwe voorraad.

Vol goede moed opweg. De chauffeurs zijn bang voor een slechte en glibberige weg. Dat valt reuze mee. { dachten we] We schieten lekker op. Totdat we bij een rivier aankomen. Daar staat een auto met een lekke band in de weg, die ze eerst uit de weg moeten slepen. Maar...door de vele regen staat de rivier te hoog en kunnen we er voorlopig nog niet door. Dan maar picknicken en wachten tot het water gezakt is. Zien we dagen geen auto's nu komen er twee aan die op een gegeven moment de oversteek wagen. Dat lukt en wij [ wel een angstig moment] er ook achteraan. We rijden nu door een savanne achtig landschap met bergen op de achtergrond. Heel mooi is het hier.
En dan begind de ellende. Wij zijn de achterste Jeep en moeten door steeds diepere sporen heen [ 2 jeeps van ons voor + de 2 andere auto's ] en algauw zitten we stevig vast. Dat wordt duwen. Zo modderen we voort totdat we de andere ingehaald hebben die ook vast zitten. En zo gaat de dag voorbij. We werken ons te pletter. Wat een geblubber. Auto's los . Auto's vast.
Ik raak de tel kwijt. En dan gebeurd het. Iederéén zit vast en komt niet meer los. Niet met graven, niet met duwen, niet met lieren, niet met gras/takken/grond ervoor. Niets helpt meer. En het wordt avond en...we staan ondertussen in een Nationaal park met wilde dieren. De chauffeurs denken dat we maar 3 a 4 km van de campsite en post van de rangers vaststaan en 2 besluiten er naar toe te lopen.
Na ruim een uur komen ze terug met het volgende verhaal. De 2 andere auto's staan zo diep weggezakt dat die voorlopig echt niet meer wegkunnen en de weg verderop wordt nog heel veel slechter. Er zijn ook drie Rangers met hun tentje meegekomen [ en 3 kalasnikoffs ] Dus dat wordt camperen naast de auto's. En het is ondertussen pik en pik donker, en de chauffeurs zijn toen ze naar de Ranger post liepen erg geschrokken. Een brullende leeuw en veel Hyena's liepen dicht bij hun.!!!!!!! Maar wij zijn nu goed beschermd. Denk ik. Tenten opgezet en ik trap bijna op een zwarte schorpioen die erg giftig is, Provisorisch wat gegeten en vlug gaan slapen. Iederéén is bekaf van het werken. En morgen...zien we wel verder.

wisseschout Positie 35 (53059 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 2971 Blogs: 32 Fans: 42

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Lekker scheuren door de rivier ???
blogfoto nr. 2
Het landschap
blogfoto nr. 3
Dwars op de blubber weg
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vallei van het paradijs
6 8
Gepost op 05 november
Marokko Westkust Marokko
Kampioen snel broek omhoog trekken
1 13
Gepost op 14 september
Tanzania Ngorongoro krater
Gluren bij de buren
4 6
Gepost op 07 september
Turkije

Reacties bij deze blog

nita92

Door: nita92 • Geplaatst op

wat afzien zeg en avontuurlijk reizen, leuk om te lezen, ben benieuwd hoe het verder gaat

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Dat is het echte reizen, haha. Gelukkig kan je het navertellen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.