Omovallei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Omovallei image
Omovallei image Omovallei image

Hard werken op vakantie. Het is toch niet waar !!

Omovallei
Ethiopië
Wisseschout

Hard werken op vakantie. Het is toch niet waar !!


De dag na de gevangenis camping gaan we richting de Omo rvier om daar 3 nachten te camperen en vervolgens een oversteek te maken naar de overkant waar 3 nieuwe Jeeps ons opwachten met nieuwe voorraad.

Vol goede moed opweg. De chauffeurs zijn bang voor een slechte en glibberige weg. Dat valt reuze mee. { dachten we] We schieten lekker op. Totdat we bij een rivier aankomen. Daar staat een auto met een lekke band in de weg, die ze eerst uit de weg moeten slepen. Maar...door de vele regen staat de rivier te hoog en kunnen we er voorlopig nog niet door. Dan maar picknicken en wachten tot het water gezakt is. Zien we dagen geen auto's nu komen er twee aan die op een gegeven moment de oversteek wagen. Dat lukt en wij [ wel een angstig moment] er ook achteraan. We rijden nu door een savanne achtig landschap met bergen op de achtergrond. Heel mooi is het hier.
En dan begind de ellende. Wij zijn de achterste Jeep en moeten door steeds diepere sporen heen [ 2 jeeps van ons voor + de 2 andere auto's ] en algauw zitten we stevig vast. Dat wordt duwen. Zo modderen we voort totdat we de andere ingehaald hebben die ook vast zitten. En zo gaat de dag voorbij. We werken ons te pletter. Wat een geblubber. Auto's los . Auto's vast.
Ik raak de tel kwijt. En dan gebeurd het. Iederéén zit vast en komt niet meer los. Niet met graven, niet met duwen, niet met lieren, niet met gras/takken/grond ervoor. Niets helpt meer. En het wordt avond en...we staan ondertussen in een Nationaal park met wilde dieren. De chauffeurs denken dat we maar 3 a 4 km van de campsite en post van de rangers vaststaan en 2 besluiten er naar toe te lopen.
Na ruim een uur komen ze terug met het volgende verhaal. De 2 andere auto's staan zo diep weggezakt dat die voorlopig echt niet meer wegkunnen en de weg verderop wordt nog heel veel slechter. Er zijn ook drie Rangers met hun tentje meegekomen [ en 3 kalasnikoffs ] Dus dat wordt camperen naast de auto's. En het is ondertussen pik en pik donker, en de chauffeurs zijn toen ze naar de Ranger post liepen erg geschrokken. Een brullende leeuw en veel Hyena's liepen dicht bij hun.!!!!!!! Maar wij zijn nu goed beschermd. Denk ik. Tenten opgezet en ik trap bijna op een zwarte schorpioen die erg giftig is, Provisorisch wat gegeten en vlug gaan slapen. Iederéén is bekaf van het werken. En morgen...zien we wel verder.

Foto's

Image Title Image Title
d9803.jpg
Wisseschout
Image Title Image Title
d9803.jpg
Wisseschout
Image Title Image Title
c65e0.jpg
Wisseschout
Image Title Image Title
d9803.jpg
Wisseschout

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.