Lalibela reisblogs

Lalibela Zaterdag Markt 10

pdanielse bereidt zich voor Gepost op 11 mrt 106 reacties

Zaterdag Markt
Na al deze pracht lopen we naar de weg terug en besluiten om de vele mensen te volgen naar de weekmarkt Het is zaterdag en dan komt de hele streek naar dit plaatsje. Koeien, zwaar beladen ezels en mensen die naar of van de markt afkomen. Eerst passeren we de houtmarkt, hier liggen stapels gekliefd hout dat de mensen gebruiken om op te koken. Even verder zien we de pepermarkt met allemaal gedroogde pepers uitgestald, de zoutmarkt met stukken zout die er plekke fijn gemaakt wordt. In de verte zien we de dierenmarkt, hier wordt volop gehandeld in koeien, geiten, schapen en ezels. Het is er erg druk en we houden onze spullen goed in de gaten. Het zijn voor ons natuurlijk fotogenieke momenten met zoveel kleurrijke mensen bij elkaar. Als we de markt over zijn geweest gaan we terug nar de rest van de kerken. We komen bij de zuid-oost sectie aan. We moeten via een klein straatje omhoog en komen dan bij een rotskerk aan, met een bruggetje ervoor. Binnen is weer hetzelfde te zien, wat fresco’s op linnen, de priester en mooie stoffen die aan het plafond hangen. Dan moeten we door een donkere, nauwe gang schuifelen naar de volgende. We hebben ons goed voorbereid en een lampje meegenomen. De tweede kerk ligt wat hoger dan het uitgehouwde pad waarin we lopen en via een uit de rots gehouwen trapje kunnen we naar binnen. Een langere gang doet ons bij de derde kerk belanden en dan volgt er bij de vierde een aardig klimmetje door nauwe gangen met een aantal meters hoogte verschil. De laatste is ook weer een mooie kerk en de priester uiterst vriendelijk. Een gids vertelt dat dit de lachende priester is. Dat laat hij op onze foto’s nog eens zien.
Om half een sluiten de kerken tot en met drie uur. We verlaten de plaats en lopen via het dorpje weer terug naar het hotel. Na de lunch gaan we weer terug naar de markt die ongeveer vijf kilometer verder ligt. Het is duidelijk dat de markt aan het aflopen is, vele zijn al aan het opruimen. We bezoeken de mooiste kerk de Bet Gyorgis nog een keertje. Het is inmiddels bewolkt en dat geeft geen schaduwen op de kerk meer.
En dat is weer beter voor een mooie foto. We struinen door de vele straatjes van het leuke plaatsje, waar het erg levendig is. Een schoenenzaak heeft van alle schoenen er eentje opgestapeld, kruislings op elkaar. Zo is er een berg schoenen ontstaan van wel een meter hoog en twee meter breed. We zien fruit verkoopster op de grond zitten en vele mensen die van alles doen. Die avond dineren we weer in het hotel en bereiden ons voor op onze laatste Ethiopian Air vlucht.

pdanielse Positie 353 (1260 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 1200 Blogs: 32 Fans: 2
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Terug naar Thessaloniki (Slot)
3 4
Gepost op 16 april
Griekenland Vasteland
De Meteora kloosters (6)
4 1
Gepost op 16 april
Griekenland Vasteland
Delphi en Meteora (5)
4 0
Gepost op 16 april
Griekenland Vasteland

Reacties bij deze blog

carolienduistermaat

Door: carolienduistermaat • Geplaatst op

Blijft leuk om te lezen. Zo'n markt is natuurlijk ook altijd geweldig.

pkoelewijn

Door: pkoelewijn • Geplaatst op

leuke dag, lijkt mij!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Wat heb je weer een hoop beleefd en is het weer erg mooi geschreven.

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Heel boeiend beschreven, Peter!

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Was Ethiopian Air zo slecht? Ik heb er geen problemen mee gehad.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.