Danakil Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ethiopië, Afrika

Gepubliceerd: 24 aug 2012
0

Voor een retourtje Mars blijf je met beide voeten stevig op de grond en trek je door het verpletterende, buitenaardse landschap van de Danakil in Ethiopië. Hier, in de moordende hitte en tussen de actiefste vulkanen ter wereld, liepen drie miljoen jaar geleden de eerste mensachtigen rond. En vind je tegenwoordig een van de meest geheimzinnige, geïsoleerde stammen van Afrika: de Afar.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst Mark Mackintosh, Fotografie Louise ten Have

De mooiste hel op aarde

Het is mijn verjaardag vandaag en er wordt een Kalasjnikov op me gericht. De bewaker die op de voorbank van onze terreinwagen plaatsneemt, en aan wiens arm het machinegeweer bungelt, moet mij en fotografe Louise veilig door de Danakil loodsen. Deze woestijn in het noorden van Ethiopië kan alleen in de overtreffende trap worden beschreven – het is de heetste plek op aarde, het laagst gelegen deel van Afrika, en het gevaarlijkste gebied van Ethiopië. Gevaarlijk vanwege ruziënde stammen en een langlopend grensconflict met Eritrea, dat zich in de jaren negentig na een bloedige burgeroorlog van het moederland afscheidde.

Een bewaker is hier dan ook geen overbodige luxe, maar het broekie dat nu voor me zit boezemt niet bepaald vertrouwen in. Ali – ik schat ’m rond de 21 – draagt een smoezelig blauw uniformpje en petje en kijkt ietwat beteuterd uit het raam naar zijn werkplek, het politiebureau van het haveloze mijnstadje dat bij het zoutmeer van Afrera uit de grond is gestampt. We zijn hier om een vergunning voor het hart van de Danakil op te halen. Dit is the last frontier – een stoffige verzameling krotten waar mannen lusteloos op straat rondhangen en dode ezels met opgezwollen pens de weg blokkeren (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 23

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Ethiopië artikelen
Reisnieuws
3x vulkanisch vuurwerk op het randje

24 dec 2016, Het einde van het jaar is in zicht. Voor het echte vuurwerk ga je een vulkaan op! Spectaculairder kun je je het niet voorstellen. Hoofdredacteur Louise ten Have deelt haar favoriete hotspots.

0
Reisnieuws
Danger: de 10 gevaarlijkste plekken op aarde

23 aug 2016, Laat je niet verleiden door de schoonheid van sommige bestemmingen! Schoonheid en levensgevaar gaan op sommige plekken hand in hand. Zoals op deze verraderlijke terreinen.

0
Reisnieuws
Wauw: 's werelds mooiste watervallen

22 aug 2016, Onze wereld herbergt veel adembenemende watervallen. Ze zijn er in alle soorten, maten en op verschillende bestemmingen. Maar welke waterspektakels moeten echt op je bucketlist? Het is een lastig keuze. Columbus helpt je graag en zet er alvast 8 v...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.